Κατανάλωση ψαριών: Γιατί να τα προσθέσουμε στην διατροφή των παιδιών μας

Η κατανάλωση ψαριών μια φορά την εβδομάδα εξασφαλίζει σε καλύτερο ύπνο και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.
Η κατανάλωση ψαριών μια φορά την εβδομάδα εξασφαλίζει σε καλύτερο ύπνο και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σύμφωνα με έρευνα που...
έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες.
Παιδιά που τρώνε ψάρια τουλάχιστον μια φορά μέσα στην εβδομάδα κοιμούνται καλύτερα και έχουν επίσης δείκτης νοημοσύνης τουλάχιστον τέσσερις μονάδες υψηλότερο, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που έγινε γνωστή στο έντυπο Scientific Reports.
Οι ερευνητές μελέτησαν ένα δείγμα 541 παιδιών, ηλικίας 11 ετών, στην Κίνα. Το 54% ήταν αγόρια και το 46% κορίτσια, τα οποία είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγιο για τη συχνότητα κατανάλωση ψαριών τον περασμένο μήνα, με διακύμανση από το «ποτέ» μέχρι «τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα». Επίσης, τα παιδιά είχαν υποβληθεί σε αξιολόγηση του δείκτη νοημοσύνης τους, με προφορική και μη εξέταση.

Από την ανάλυση των στοιχείων οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι , τα παιδιά που ανέφεραν ότι έτρωγαν ψάρια σε εβδομαδιαία βάση είχαν 4,8 μονάδες υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τα παιδιά που έτρωγαν ποτέ ή σπάνια. Επίσης, τα ψάρια συσχετίστηκαν με λιγότερες διακοπές του ύπνου, ένδειξη συνολικά καλύτερης ποιότητας της βραδινής ξεκούρασης.

«Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως επίσης και η φτωχή γνωστική λειτουργία. Τα συμπληρώματα ω-3 έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν την αντικοινωνική συμπεριφορά, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ψάρια έχουν το θετικό αυτό αποτέλεσμα στη γνωστικότητα και τον ύπνο των παιδιών», σχολιάζουν οι ερευνητές.

 http://www.pagenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology