Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές – Πότε και πού θα “χτυπήσει”

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού…
– Έρχονται (ξανά) βροχές, καταιγίδες και χιόνια
– Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Βροχές και καταιγίδες, κυρίως..
στην κεντρική και νότια χώρα αναμένεται να σημειωθούν αύριο, Τετάρτη (03/01). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Παροδικά νεφώσεις. Τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και γρήγορη βελτίωση. Τη νύχτα βροχές ξανά στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία και από τα βόρεια εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς, βαθμιαία βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με συνεχείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7, γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (04/01) στα νοτιοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά ημιορεινά αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα πιθανώς να είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα δυτικά και τα νότια 7 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το βράδυ.


 https://panagiamegalohari.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology