Το Εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο Μικρόκαστρο Βοΐου - Κοζάνης (Βίντεο)

Άγιος Νεκτάριος, ένα νέο (σχετικά) Εξωκλήσι που βρίσκεται στο Χωριό Μικρόκαστρο του Δήμου Βοΐου στο Ν. Κοζάνης. Η Κατασκευη του Ναού ξεκίνησε το 1972 για να ολοκληρωθεί 3 χρόνια αργότερα και τις 3 Σεπτεμβρίου του 1975 θα γίνουν τα εγκαίνια από τον Μακαριστό πρώην Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αντώνιο Κόμπο!
Για την Ανέγερση του Ναού, μεγάλη ήταν η Οικονομική Βοήθεια που προσέφεραν Μικροκαστρίτες Ομογενείς της Αυστραλίας Οι ίδιοι είναι αυτοί που μαζί με ντόπιους θα Χρηματοδοτήσουν εκ Νέου για την εσωτερική κυρίως ανακαίνηση του Ναού, όπως Αγιογραφίες, που Αγιογραφήθηκαν από την Ειρήνη Μπαλιάκα. 
 
Δείτε Το Βίντεο...


 Την ευθύνη και την επιμέλεια όλων των έργων είχε ο πρώην Ιερέας του Χωριού, μακαριστός πατήρ  Δημήτρης (+Ιερέας Δημήτριος Τσιτσανόπουλος) που διετέλεσε επάξια για Χρόνια τα Ιερατικά του Καθήκοντα με πολύτιμους βοηθούς του και συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια (τόσο για τον Άγιο Νεκτάριο αλλά και για όλες τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες του Χωριού) την εκκλησιαστική επιτροπή ένας από αυτούς ήταν και ο εκλιπών Γεώργιος Νιανιάκας (Ψάλτης και επίτροπος για πολλά χρόνια και ένας "ακούραστος εργάτης" από τους λίγους..) και άλλους πολλούς.. 
 Πολύτιμη βέβαια και η προσφορά του Νυν Ιερέα του Χωριού, Πατήρ Ιωάννη Δουγαλή που συνεχίζει επάξια και με μεγάλη επιτυχία το έργο του προκατόχου του. 
 Ο Ναός λειτουργεί περίπου τρεις φορές το Χρόνο (Στην Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου τις 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 Νοεμβρίου που είναι και η εόρτιος ημέρα του Αγίου Νεκταρίου (κοίμηση) και της διακαινησίμου! Στο Ναό γίνονται και κατα καιρούς μυστήρια της Βάπτισης και του Γάμου!


Φωτογραφίες..













 











Βίντεο - Φωτογραφίες
Διονύσης Μπόσιακας για: 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology