f

Panel

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Ρεβανί παραδοσιακό

Ρεβανί παραδοσιακό
Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υπέροχο παραδοσιακό γλυκό ταψιού. Ένα γλυκό με την δική του ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με παρόμοια γλυκά ταψιού που έχουν την φουσκωμένη και αφράτη υφή του κέικ, το ρεβανί..
είναι χαμηλό, με πιο πυκνή υφή και πιο γεμάτη γεύση.

Το γλυκό αυτό είναι η σπεσιαλιτέ της Βέροιας, το σήμα κατατεθέν της πόλης!
Σήμερα μετά από πολλές μα πάρα πολλές δοκιμές όλα αυτά τα χρόνια θα σας δώσω μία υπέροχη συνταγή για ένα ρεβανί που πραγματικά πλησιάζει αρκετά σ΄αυτό που θεωρείται κορυφαίο δηλαδή το ρεβανί της Βέροιας. Την συνταγή, μου την έδωσε η καλή μου φίλη Έλλη Νικολαΐδου, που οι συνταγές της πάντα είναι εξαιρετικές! Ακόμη, ερευνώντας διαπίστωσα πως αυτήν την συνταγή προτείνει και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Τι θα χρειαστούμε…

Για το ρεβανί

  • 4 αυγά
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 και 1/2 φλ. νερό
  • 3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Ρεβανί παραδοσιακό
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.



Ρεβανί παραδοσιακό
Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρεβανί παραδοσιακό
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.
Ρεβανί παραδοσιακό
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αποσύρουμε.
Ρεβανί παραδοσιακό
Όταν βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι. Πρέπει να ρουφήξει όλο το σιρόπι για να διπλασιαστεί. Μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Ρεβανί παραδοσιακό

 πηγή: https://cookeatup.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών με τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου

 Σήμερα επισκεπτόμαστε ένα πολύ σημαντικό προσκύνημα της Αχαΐας την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...