είναι χαμηλό, με πιο πυκνή υφή και πιο γεμάτη γεύση.
Το γλυκό αυτό είναι η σπεσιαλιτέ της Βέροιας, το σήμα κατατεθέν της πόλης!
Σήμερα μετά από πολλές μα πάρα πολλές δοκιμές όλα αυτά τα χρόνια θα σας δώσω μία υπέροχη συνταγή για ένα ρεβανί που πραγματικά πλησιάζει αρκετά σ΄αυτό που θεωρείται κορυφαίο δηλαδή το ρεβανί της Βέροιας. Την συνταγή, μου την έδωσε η καλή μου φίλη Έλλη Νικολαΐδου, που οι συνταγές της πάντα είναι εξαιρετικές! Ακόμη, ερευνώντας διαπίστωσα πως αυτήν την συνταγή προτείνει και ο Ηλίας Μαμαλάκης.
Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
- 4 αυγά
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
- 4 φλ. ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλ. νερό
- 3 φλούδες λεμονιού
Πώς θα το φτιάξουμε…
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
πηγή: https://cookeatup.com
Tags:
Μαγειρική