Υλικά
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια λάδι ελαφρύ
δύο φακελάκια μάγια
2 μπέκιν πάουντερ φακελάκια
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη..
6 αυγά
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα διαλύουμε τη μαγιά μέσα βάζουμε και λίγη ζαχαρίτσα.
Βάζουμε το λάδι βάζουμε και τα αυγά ρίχνουμε και το αλάτι και μετά το αλεύρι και ζυμώνουμε .
Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ μαλακό .
Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά κάνουμε τα τυροπιτάκια με γέμιση τυρί και λουκάνικο.
Ανοίγουμε σε φύλλο κόβουμε τετράγωνα βάζουμε στην μέση την γέμιση ή το λουκάνικο ή οτι άλλο μας αρέσει τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν και ψήνουμε 180 βαθούς προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο ,να τα δείτε να ροδίσουν και να ψηθουν -ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή λαδόκολλα κι αυτή ελαφρώς λαδωμένη.
Ρούλα Παπαδοπούλου -Οι χρυσοχέρες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πηγή
Πηγή:
Tags:
Μαγειρική