- Μήλο: 1 πολύ μεγάλο ή 2 μικρά
- Αλεύρι: 1 κούπα
- Αυγό: 1 μεγάλο
- Γάλα: 1/4 κούπας περίπου
- Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
- Κανέλα: λίγη για πασπάλισμα
- Λάδι: όσο χρειάζεται για τηγάνισμα
1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα (πρέπει να πάρετε ένα πυχτό χυλό). Κρατάτε το χυλό κατά μέρος.
3. Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυριζετε και από την άλλη.
4. Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
mageirikikaisintages.blogspot.gr
Tags:
Μαγειρική