Πράγματι ήταν ιδιαίτερα εύκολη να γίνει, γρήγορη και έγινε και πολύ νόστιμη.
Τι χρειαζόμαστε:
500γρ μπουκετάκια από κουνουπίδι και μπρόκολο
1 κρεμμύδι..
1 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (πχ δυόσμο και βασιλικό)
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. νιφάδες βρώμης
3 αυγά
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι στον πολυκόφτη, να γίνει πολύ ψιλοκομμένο, σαν κομμένο ρυζάκι κάπως.
Αν τα μυρωδικά μας είναι φρέσκα, τα βάζουμε και αυτά μέσα. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ (θα είναι περίπου 3 1/2 φλ. κομμένα λαχανικά) και ρίχνουμε τη βρώμη στον πολυκόφτη, να γίνει αλευράκι (να μην πλένουμε και πολλές φορές…)
Βάζουμε τη βρώμη στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά (αν είναι ξερά και δε τα έχουμε ήδη βάλει), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά καλά, να γίνει μια ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια, τα βάζουμε σε ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μας για 25-35 λεπτά (ανάλογα το φούρνο), μέχρι να ροδίσουν. Ίσως χρειαστεί να τα γυρίσετε στα μισά του ψησίματος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε όποια αναλογία μπρόκολου και κουνουπιδιού θέλετε (ή έχετε). Εγώ έβαλα περίπου μισό μισό, γιατί αυτό είχα… Όσο περισσότερο μπρόκολο βάλετε, τόσο πιο πράσινα γίνονται (Σρεκομπιφτέκια – για όσους ξέρουν 🙂 )
Αν θέλετε μπορείτε πριν τα ψήσετε να τα “αλευρώσετε” και λίγο με λίγη βρώμη αλεσμένη ακόμα.
Τα δοκίμασα με συνοδεία γιαουρτάκι στο οποίο είχα ανακατέψει ένα μείγμα μπαχαρικών για τσίλι και ήταν τέλεια. Ακόμα καλύτερα ήταν με συνοδεία πέστο φέτας, από τη συνταγή εδώ
Τη συνταγή τη βρήκα στο sweetashoney όπου έχει και φωτογραφίες βήμα βήμα (κάτι ελάχιστες αλλαγές έκανα, κυρίως στα αυγά γιατί μου φάνηκαν πολλά τα 4).
via
Tags:
Μαγειρική