f

Panel

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό και πολύ Νόστιμο!





Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!
Υλικά..

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές. via

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE - "μου Αρέσει" "ΕΔΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί ένας πετυχημένος επιστήμονας αποφάσισε να εγκαταλείψει τη λαμπρή του καριέρα και να αφιερώσει τη ζωή του στην ιεροσύνη; [video]

  Οι απαντήσεις βρίσκονται στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γεράσιμο Μανωλίδη.   Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...