Στάθηκαν, έκαναν τον σταυρό τους και προσευχήθηκαν: Η εικόνα της Παναγίας στέκει όρθια μες τα αποκαΐδια στη Ραφήνα

ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ – ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Η εικόνα της Παναγίας παρέμεινε στη θέση της. Το σπίτι στη Ραφήνα έγινε.. στάχτη. Οι διασώστες στάθηκαν στο σημείο…

Ρίγος ένιωσαν το πρωί τα σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή Σκουφέικα στη Ραφήνα.

Μέσα σε ένα σπίτι που έγινε στάχτη από τις φλόγες αντίκρισαν στο περβάζι ενός παραθύρου να στέκει όρθια η εικόνα της Παναγίας.

Μπροστά σε αυτό το θέαμα, έκαναν το σταυρό τους και προσευχήθηκαν για τους δεκάδες ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις φονικές φωτιές που έπληξαν την Αττική όπως αναφέρει το thesstoday.gr

Η εικόνα της Παναγίας τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ωστόσο δεν καταστράφηκε και έμεινε στη θέση της.
Ο ιερέας που πέθανε στη μεγάλη φωτιά – Μαρτυρικός θάνατος για τον ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου

Ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου είναι ένα από τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Ο ανιψιός του περιγράφει τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά της ζωής του…

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική άγγιξαν και την οικογένειά του προπονητή ακαδημιών της ΠΑΕ Παναιτωλικός Δημήτρη Θεοδοσίου καθώς στο Μάτι, έχασε τον αδελφό της μητέρας του, τον Ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου όπου ήταν με την θεία και την ξαδέρφη του, στο σπίτι τους εκεί.

Όπως, αναφέρει και ο ίδιος στο επίσημο προφίλ του στο facebook:

«Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά, αλλά δυστυχώς ο θείος του δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων.»

Δήμαρχος Ραφήνας: Ποτέ δεν λάβαμε εντολή εκκένωσης των οικισμών

Ουδέποτε δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών στη Ραφήνα από τους αρμόδιους αποκάλυψε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ζητώντας να «μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες».

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Η φωτιά έφτασε σε μισή ώρα στη θάλασσα. Μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες», είπε ο κ. Μπουρνούς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το εάν η περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας, κυρία Τσούπρα έδωσε εντολή εκκένωσης.

Ο δήμαρχος Ραφήνας επιμένει ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. «Να μου πει κάποιος ποιος μου την έδωσε», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι με την κυρία Τσούπρα, αν και βρέθηκαν δια ζώσης, δεν αντάλλαξαν κουβέντα και δεν κατάφεραν να μιλήσουν.

«Πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 60, ενώ πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί. Παράλληλα, με τη συνεργασία ιδιωτικών γερανών προσπαθούν να μαζέψουν πάνω από 300 αυτοκίνητα για να γίνουν αυτοψίες και δηλώσεις από τις εταιρείες.

Την ίδια ώρα, μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών επισκέπτονται σπίτια και πραγματοποιούν αυτοψίες.
Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η μαρτυρία του καπετάνιου που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης

Αρχικά να πω ότι το πλήρωμα του Super Ferry όπως και εγώ είμαστε εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες και έχουμε λάβει μέτρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σαν αυτά που ζήσαμε χθες το βράδυ.

Θέλει ψυχραιμία και συντονισμό διότι τη νύχτα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και απαιτείται ειδικός χειρισμός.

Φεύγoντας από την Άνδρο λάβαμε σήμα περίπου στις 21:00 από το Ολύμπια Ράδιο, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. 20 λεπτά πριν φθάσουμε στη Ραφήνα είχαμε ελαττώσει ταχύτητα για έρευνα και διάσωση. Όλο το πλήρωμα ήταν έτοιμο.

Εντοπίσαμε 2 άτομα από την δεξιά πλευρά του πλοίου στα 50 μέτρα απόσταση, 6 μίλια μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας. Στη συνέχεια εντοπίσαμε άλλα 7 άτομα. Κατεβάσαμε το ταχύπλοο διάσωσης και τους ανεβάσαμε στο πλοίο όπως τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Συνολικά τα 5 άτομα ήταν παιδιά με το μικρότερο στην ηλικία των 3 ετών και 4 ενήλικες. Σε συνεννόηση με τη φρεγάτα Έλλη και το ελικόπτερο που πετούσε στην περιοχή συνεχίσαμε την έρευνα.

Παραδώσαμε τα 9 άτομα στο λιμενικό. Οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι διότι παρέμειναν στη θάλασσα πάνω από 6 ώρες. Είχαν μπει σε ένα φουσκωτό το οποίο αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους και έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα.
Βούτσης: Γενικά ο μηχανισμός ανταποκρίθηκε

H Bουλή των Ελλήνων δεν αναστέλλει τις εργασίες της, παρά το τριήμερο πένθος, όπως γίνεται άλλωστε κατά παράδοση σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, προκειμένου να υπάρχει η ετοιμότητα να ανταποκριθεί άμεσα σε νομοθετικό έργο, να συνδράμει αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα στα πολιτικά κόμματα να απευθυνθούν από το δημόσιο βήμα της.

Η κυβέρνηση εάν θέλει και τα πολιτικά κόμματα θα έχουν την δυνατότητα την Πέμπτη κατά τη νομοθετική Κύρωση δύο συμβάσεων να κάνει εάν θελήσει ενημέρωση σχετικά με την εθνική αυτή τραγωδία αλλά και τα κόμματα να εκφράσουν τις θέσεις τους από το βήμα της Βουλής. Αύριο, στις 10 το πρωί, αποφασίσθηκε να γίνει έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου θα αποφασιστεί και άμεση στήριξη που θα επιδείξει η Βουλή των Ελλήνων προς τους πληγέντες. Σήμερα αναφορές θα γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου του Τμήματος που θα συζητηθούν δύο επίκαιρες ερωτήσεις.

Αυτά ανακοίνωσε ως πρώτες αποφάσεις ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στην οποία εξέφρασε την οδύνη του για αυτή την ανείπωτη καταστροφή που αγγίζει τα όρια της εθνικής καταστροφής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε το φόβο του ότι ο αριθμός των θυμάτων τις επόμενες ημέρες με τις επιτόπιες αυτοψίες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Μίλησε για «ασύμμετρη απειλή», εξ’ αιτίας όμως των φυσικών φαινομένων που υπήρξαν και όχι ως προς το υποβολιμαίο καθώς για να το πεί αυτό κανείς- όπως τόνισε- θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που ακόμα τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανέφερε πως η ταυτόχρονη φωτιά σε Κινέτα και Μάτι μπορεί να δημιούργησε κάποια χρονική στέρηση σε δυνάμεις, αλλά γενικά όπως σημείωσε, ο μηχανισμός ήταν όλος εκεί που χρειαζόταν.

Περίμενε κανείς κάτι άλλο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology