Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου: Άλλες έξι περιοχές στο «κόκκινο»

kounoupia_main01
Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές.. Στους 39 οι δήμοι στους οποίους έχει καταγραφεί έστω και ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου - Συνολικά έχουν..
επιβεβαιωθεί 77 κρούσματα εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.
Σε τουλάχιστον 39 δήμους, έναντι 10 πέρυσι, έχει καταγραφεί φέτος η εμφάνιση μολυσμένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνουπιών αυξάνοντας την ανησυχία των πολιτών.

Στον «χάρτη» με τις επηρεαζόμενες περιοχές εντάχθηκαν από τις αρχές αυτής της εβδομάδας άλλοι έξι δήμοι, μεταξύ των οποίων αυτοί της Καλλιθέας , του Αιγάλεω και του Πειραιά.

Η περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, όπως σημειώνει η Καθημερινή, παραμένει αυτή της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον «χάρτη» που συνέταξε η ειδική ομάδα εργασίας της επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροπικών κρουσμάτων του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται:

- από το Λεκανοπέδιο οι δήμοι Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ηλιουπόλεως, 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, Καλλιθέας, Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ωρωπού, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Περάματος και Πειραιώς

- από τη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης οι δήμοι Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Παύλου Μελά

Κρούσματα έχουν δηλωθεί και από τους δήμους Λουτρακίου, Χαλκίδας, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλίαρτου, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Σκύδρας, Παιονίας, Κομοτηνής, Κασσάνδρας και Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το τέλος του περασμένου Μαϊου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.

Πηγή:protothema

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology