Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στη φυλακή οδηγούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών, που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας...
Οι δύο σύζυγοι, μετά από πολύωρη διαδικασία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και των ανακριτών για την κατηγορία της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο Γ. Παπαντωνίου ως δώρο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003.
Κατά την εξαντλητική διαδικασία που ουσιαστικά ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα για την Σ. Κουράκου, το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο πρώην ΥΕΘΑ την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.
Κατά τη διήμερη απολογητική διαδικασία, ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται να δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη σύμβαση που δεκαπέντε χρόνια μετά την υπογραφή της, τον κατέστησε υπόλογο ενώπιον της δικαιοσύνης.
Είναι η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ως κύριου αναδόχου) και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND BV και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε στην εποχή ΠΑΣΟΚ πως τα κανάλια και οι δημοσιογραφίσκοι έγλειφαν, εξυμνούσαν και προστάτευαν τις κυβερνήσεις Σημίτη που μας έφεραν ως εδώ; Και για αυτούς κάποτε θα έρθει η δικαιοσύνη...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology