Ο Β.Πούτιν «μοιράζει» προειδοποιήσεις: «Αν μας επιτεθούν, δε θα προλάβουν ούτε να μετανοήσουν» – «H απάντηση θα είναι άμεση»

Σχετική εικόναΜήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σότσι. Για το ενδεχόμενο πολέμου ανέφερε πως η Ρωσία..
είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε απειλή και δεν θα ανεχτεί επέμβαση από οποιαδήποτε ξένη δύναμη.

Ο Ρώσος πρόεδρος μοίρασε προειδοποιήσεις προς κάθε αντίπαλο της Μόσχας, τονίζοντας το γεγονός πως οποιαδήποτε κρίση δεν θα πηγάζει από τη Ρωσία.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, αλλά και το θερμαινόμενο μέτωπο της Ουκρανίας και της Ανατολικής Ευρώπης, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως ο Β.Πούτιν «βλέπει” κάποια άμεση απειλή και σπεύδει να αναλάβει προτρεπτικό ρόλο.
Η σύγκρουση Μόσχας-Ουάσινγκτον, με την εμπλοκή πλήθους άλλων δυνάμεων παίρνει τεράστιες διαστάσεις και σιγά-σιγά επεκτείνεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη, γεγονός που αποτελεί προοίμιο γενικευμένης παγκόσμιας σύρραξης.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην ρωσική πολιτική για την χρήση πυρηνικών όπλων, είπε ότι δεν προβλέπει ότι η Ρωσία θα ενεργήσει πρώτη για να καταφέρει ένα πυρηνικό πλήγμα, αλλά αν δεχθεί είναι βέβαιο ότι θα δώσει την δική της απάντηση.
«Ο εισβολέας πρέπει να γνωρίζει, ότι η απάντηση θα είναι αναπόφευκτη και ότι θα καταστραφεί.
Ενώ εμείς, ως θύματα της επίθεσης, θα πάμε ως μάρτυρες στον παράδεισο, εκείνοι απλώς θα ξεψυχήσουν καθώς δεν θα προφθάσουν ούτε να μετανοήσουν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την ζοφερή εικόνα των συνεπειών μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης στον κόσμο, όπως μεταδίδουν το TASS και το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Φυσικά, θα είναι μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά επαναλαμβάνω, πως εμείς δεν θα είμαστε εκείνοι που θα προκαλέσουμε την καταστροφή αυτή, επειδή δεν υιοθετούμε τη λογική του προληπτικού πλήγματος»είπε ο Πούτιν.
«Η πολιτική μας για την χρήση πυρηνικών όπλων, δεν περιλαμβάνει το προληπτικό πλήγμα …αλλά την απάντηση σε πλήγμα που θα δεχθούμε και αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, τότε και μόνο τότε, όταν βεβαιωθούμε ότι ο εν δυνάμει εισβολέας θα πλήξει την επικράτεια μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια απάντηση μπορεί να δοθεί χάρη στον σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης.
Το εν λόγω σύστημα, σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων, καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάθε επικράτεια την εκτόξευση πυραύλων και εντοπίζει την τροχιά της πτήσης και το σημείο πτώσης των κεφαλών των πυρηνικών όπλων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας πήρε θέση για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζ. Κασόγκι, λέγοντας: «Εξ όσων γνωρίζω, ο αγνοούμενος δημοσιογράφος διέμενε στις ΗΠΑ. Υπό αυτήν την έννοια, σίγουρα, οι ΗΠΑ φέρουν μια κάποια ευθύνη για ό,τι του συνέβη».
Για τον πρόεδρο της Ρωσίας, η Μόσχα «δεν μπορεί να αρχίσει να επιδεινώνει τις σχέσεις της» με τη Σαουδική Αραβία την ώρα που «δεν γνωρίζουμε τί πραγματικά συνέβη».

ΠΗΓΗ: 
simeiakairwn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology