Άρχισαν τα παρατράγουδα: «Μακεδονική» Oρθόδοξη εκκλησία με έδρα την Πέλλα ζητούν οι Σκοπιανοί! – Iδού οι προεκτάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφημερίδας Εστίας, οι «Ελλήνες» φιλοσκοπιανοί προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία «Μακεδονικής» εκκλησίας στο Νομό Πέλλας .
Συγκεκριμένα ο γνωστός για την δράση του Τσαρκνιάς, φέρεται.. σύμφωνα με την εφημερίδα να έχει προλειάνει το έδαφος για να καταθέσει εντός ημερών αίτηση στις ελληνικές αρχές για την δημιουργία «Μακεδονικής εκκλησίας» με έδρα την Αριδαία στο Νομό Πέλλης.

Στη γειτονική χώρα ο Νικόδημος Τσαρκνιάς θεωρείται εθνικός ήρωας και γίνεται δεκτός με κάθε τιμή από τις Αρχές. Οι τηλεοπτικές εκπομπές τού αφιερώνουν ώρες ολόκληρες, προκειμένου να εκτοξεύει τη «χολή» του κατά της Ελλάδας, για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης μακεδονικής μειονότητας.

Kατηγορεί την Ελλάδα για εθνικισμό, την ίδια ώρα που μιλάει για μεγάλη Μακεδονία μέχρι τον Όλυμπο, χαρακτηρίζει «τουρκόσπορους» τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της βόρειας Ελλάδας και διεκδικεί αποκλειστικά το δικαίωμα να κατάγεται από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Tο 2001 ξεκίνησε στην Αριδαία την αυθαίρετη κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Ζλάτκα, την οποία και όρισε ως έδρα της επισκοπής του, με την σημαία του δεκαεξάκτινου ήλιου της Βεργίνας να κυματίζει στην είσοδο.


Στις 17/11/2002, στην Αριδαία, ο κ. Τσαρκνιάς επιτέθηκε σε ένα 12χρονο αγόρι, τραυματίζοντάς το στο δεξί μάτι και τον αυχένα, επειδή νωρίτερα μαζί με φίλους του τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή». Αποτέλεσμα ήταν να διακομισθεί το παιδί στο νοσοκομείο Έδεσσας και να νοσηλευτεί για δύο ημέρες, ενώ οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση για «επικίνδυνη σωματική βλάβη».
Τόσο στο πρωτόδικο, όσο και στο Εφετείο, που εκδικάστηκε στις 10/3/2009, ο κ. Τσαρκνιάς καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.
Η Συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, καθώς η αναγνώριση από την Ελλάδα της «μακεδονικής γλώσσας” και της «μακεδονικής εθνότητας” θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία από το πουθενά, μιας δεύτερης Εθνικής μειονότητας στη χώρα μας, της «Μακεδονικής”.
Οι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία κατά την συμφωνία, στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας, αφού ιδεολογικά δεν έχουν λόγο να υποστηρίξουν το ελληνικό έθνος, αφετέρου ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους προσέδωσε τον τίτλο του Μακεδόνα, με τον αστερίσκο ότι δεν είναι οι μοναδικοί.
Στην απευκταία περίπτωση πιθανής λέμε,…«αποδοχής» του αιτήματος του Παπά Τσαρκνιά, αυτόματα θα τεθεί και το ζήτημα αναγνώρισης «Μακεδονικής μειονότητας» εντός Ελλάδος, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο όνειδος για την νυν ελληνική κυβέρνηση.
Το σενάριο αυτό, διότι ακόμα αποτελεί σενάριο, απειλεί την χώρα μας η οποία εκτός της μουσουλμανικής μειονότητας, θα έχει να αντιμετωπίσει και την αποκαλούμενη «Μακεδονική», η οποία γρήγορα θα γίνει έρμαιο των τουρκικών επιδιώξεων και συμφερόντων στην μία και μοναδική Μακεδονία μας .
Επίσης επισημαίνεται και ο μέγας κίνδυνος λόγω πιθανών αντιδράσεων, οι φιλοσκοπιανοί να προβούν πιθανόν σε αυθαίρετη κίνηση δημιουργίας εκκλησίας,  την οποία θα απαιτήσουν αναγνωρίσει η Ελλάδα, προσφεύγοντας στα γνωτσά ανθελληνικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ .
Μάλιστα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, τονίζει ότι το όλο θέμα σχετίζεται και με την τύχη του κτήματος Προμπονά και του Πατριαρχείου, αναφέροντας ότι οι Σκοπιανοί θα βασιστούν και στο γεγονός ότι «εφόσον το Φανάρι δεν χρειάζεται άδεια για την ίδρυση εκκλησίας στην ελληνική επικράτεια , τότε γιατί να χρειαστούν αυτοί.
Το σίγουρο είναι ότι η εκκλησία της Ελλάδος θα αντιδράσει σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μαζί με κόμματα φορείς εντός Ελλάδος και εκτός , για να μπλοκάρουν αυτό το υποχθόνιο σχέδιο αναγνώρισης σκοπιανής μειονότητας εντός Ελλάδος .
Για τους κινδύνους που κρύβει η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια «εις χρόνον μακρόν» είχε μιλήσει από το 1993 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιβεβαιώνοντας όσους τον χαρακτήριζαν μεγάλο οραματιστή.
Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 1993 ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε τους λόγους που τα Σκόπια ήθελαν από τότε το όνομα της Μακεδονίας εξηγώντας ότι στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «μακεδονικού” κράτους που θα περιλαμβάνει και τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Βόρεια Ελλάδα.
«Εδώ το βασικό θέμα, και είναι βασικό θέμα, είναι το θέμα του ονόματος, είναι το θέμα της προπαγάνδας. Γιατί το θέλει το όνομα Μακεδονία; Είναι ένα όπλο για μακροπρόθεσμη δημιουργία κράτους «μακεδονικού” που θα έχει τα Σκοπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Βόρεια Ελλάδα» δήλωνε ο Ανδρέας Παπανδρέου και συμπλήρωνε με νόημα:
«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν».
Υπενθυμίζουμε άρθρο μας με τίτλο ( Θέλουν να διαμελίσουν την Ορθοδοξία με νέο Σύνταγμα: Έρχεται η «θρησκευτική ουδετερότητα κράτους» – Σχέδιο θρησκευτικού αποχρωματισμού), με το οποίο αναφέραμε ότι μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ήταν σαφής να μην περνά κανείς τις «κόκκινες» γραμμές σε θέματα που αφορούν στην Εκκλησία και στα εθνικά θέματα γιατί θα τον βρουν απέναντί τους.
Σε ότι αφορά στην κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος «φωτογραφίζει» με το ηχηρό μήνυμα του μετά τη χθεσινή Ιερά Σύνοδο τα εθνικά θέματα με αιχμή του δόρατος το Μακεδονικό για το οποίο η Εκκλησία είχε κάθετα αντίθετη θέση και εκπροσωπήθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας από τον Μητροπολίτη Σύρου καθώς και τα ζητήματα της Συνταγματικής αναθεώρησης.
Στο διττό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου το δεύτερο σκέλος «κοιτά» στο Φανάρι και αφορά στον απόλυτο σεβασμό στο αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σαφές μήνυμα για σεβασμό στη δικαιοδοσία της.
Το μήνυμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αφορά, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, το αυτοκέφαλο καθώς ασκούνται πιέσεις από το Φανάρι για την κατάργηση του άρθρου 3 ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης με το οποίο κατοχυρώνονται στην Εκκλησίας της Ελλάδος οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών δηλαδή Ήπειρος, Θράκη, Μακεδονία και νησιά Βορείου Αιγαίου.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology