Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος σχετικά με το μισθολογικό Θέμα των Κληρικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Στέφανος ΑναγνωστόπουλοςΟνομάζομαι Στέφανος Αναγνωστόπουλος του Κωνσταντίνου, είμαι συνταξιούχος έγγαμος ιερεύς, 88 ετών, πατέρας 7 παιδιών, έχω 18 εγγόνια και 19 δισέγγονα.
Αν και ελάχιστος εν μέσω αξίων συμπρεσβυτέρων μου, σάς είμαι λίγο ή καθόλου γνωστός. Είμαι ο συγγραφέας του βιβλίου..
«Εμπειρίες κατά τη Θεία Λειτουργία», 10.800 αντίτυπα του οποίου απέστειλα δωρεάν εις όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, Κρήτης και Δωδεκανήσου, με έξοδα μεταφοράς δικά μου, προς διάθεση στους προσφιλείς μου ιερείς.

Είδα και άκουσα με πολλή προσοχή τις ανακοινώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, τρόμος δε και φόβος με κατέλαβε για το μέλλον των συναδέλφων μου συμπρεσβυτέρων σχετικά με το θέμα το μισθολογικό.

Ο κλήρος έδωσε αίμα για την ελευθερία της πατρίδος μας από το 1821 έως το πρόσφατο παρελθόν. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κυρός Διονύσιος συνέγραψε βιβλίο με αναφορά σε περισσότερους από 300 ιερείς που εσφάγησαν από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές, και ιδιαιτέρως σε αυτούς που θανατώθηκαν στον εμφύλιο αλληλοσφαγμό! Μη παραλείποντας βεβαίως και τους Αρχιερείς και ιερείς που θανατώθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή!

Άγιοι Μητροπολίτες της Ελλάδος,
Έχετε ως πρώτον αξίωμα το Αρχιερατικόν, δηλαδή το πατρικό. Πρώτα είσθε Πατέρες και κατόπιν διοικητές (Βασιλικόν αξίωμα).
Για αυτό σας θερμοπαρακαλώ υποστηρίξατε τους ιερείς σας!
Καλέστε τους σε συνάξεις και συνομιλήστε μαζί τους ως αγαθοί Πατέρες για την αντιμετώπιση του δημιουργηθέντος προβλήματος. Σταθείτε στο πλάι τους ως καλοί και άξιοι ποιμένες και συμπορευτείτε στα δίκαια αιτήματά τους!

Ως εκ της θέσεώς σας και με το Αρχιερατικόν Σας αξίωμα συντάξετε κείμενα διαμαρτυρίας μόνον όσον αφορά το μισθολογικό. Δεν είμεθα δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά Λειτουργοί του Υψίστου!
 Το Ελληνικό Κράτος έχει την υποχρέωση να μισθοδοτεί τους ιερείς διότι η Εκκλησία παντοιοτρόπως συνέβαλε για την ελευθερία της Πατρίδος μας. Τα υπόλοιπα που αφορούν στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα γίνουν αντικείμενο μελέτης από οικονομολόγους και ειδικούς του Εκκλησιαστικού Δικαίου.

Αδελφοί μου συμπρεβύτεροι,
Είσθε 10.000 ιερείς, υψώστε από τους άμβωνες των Ναών σας φωνή διαμαρτυρίας! Ως Εκκλησία και ενωμένοι ως ΕΝΑΣ εφημέριος έχουμε φοβερή δύναμη. Έχουμε την Προσευχή με την Θεία Λειτουργία, έχουμε τη νηστεία στο κατά δύναμη! Και τρίτον, έχουμε την μάχαιρα του Πνεύματος «ο εστί ρήμα Θεού», δηλαδή τον λόγον Του, το κήρυγμα, τη φωνή μας που θα ακουστεί ως βροντή!

Άγιοι Μητροπολίτες,
Πάρτε θέση ως καλοί ποιμένες για τα πρόβατά σας, που είναι οι ιερείς σας. Δύναμη έχετε! Κτυπήστε πένθιμα τις καμπάνες! Η επιδότηση των 200.000.000 ευρώ για την ίδρυση Ειδικού Ταμείου είναι πυροτέχνημα! Και τούτο διότι, ανά πάσαν στιγμή η επομένη κυβέρνηση μειώνει το επιδοτούμενο αυτό ποσό ή και το καταργεί! Πρέπει να δώσουμε βάση στα λόγια των πολιτικών; Αν ψηφιστούν τώρα σχετικοί νόμοι, θα καταστεί δύσκολο ή και αδύνατο να αλλάξουν ή να μεταρρυθμιστούν από άλλες κυβερνήσεις! Δεν δύναμαι να υποθέσω ότι είναι δυνατόν να εμπιστευθείτε «καλή τη πίστει» το μέλλον της μισθοδοσίας των ιερέων σας, στις δίγλωσσες διαβεβαιώσεις των πολιτικών, των δεδηλωμένων αθέων αλλά και των θρησκειοκάπηλων τοιούτων! Δυστυχώς, όλοι είναι εναντίον μας!

Αδελφοί μου, Πατέρες μου, συλλειτουργοί μου,
Εξεγερθείτε και διαμαρτυρηθείτε ειρηνικά συντάσσοντας υπομνήματα, πριν να είναι πολύ αργά!

Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Ζητώ την ευχή όλων σας, ώστε να τύχω και εγώ
της καλής απολογίας ενώπιον του Αγίου Θεού.
Ασπάζομαι την δεξιά Σας.
Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology