Οι προφητείες του Ιερομόναχου Βαρνάβα από τη Σκήτη Γεθσημανή

Ιερομόναχος Βαρνάβας της Σκετς της Γεθσημανής
Ο αφηγητής Γέροντας Βαρνάβας μίλησε για τις καταστροφές που έρχονται στη Ρωσία και για τις σκληρές διώξεις κατά της Ορθόδοξης Πίστης.
Όταν στο γυναικείο μοναστήρι που ίδρυσε εκεί, χτίστηκε μια μεγάλη και μεγαλοπρεπή εκκλησία, μία από τις καλόγριες έλεγε στον πατέρα..
Μπάρναμπας γι ‘αυτό με ενθουσιασμό, αλλά ο Πρεσβύτερος απάντησε:
«Θα ζήσετε μέχρι τη στιγμή που όχι μόνο αυτή η εκκλησία δεν θα είναι εδώ, αλλά ακόμη και ο τόπος στον οποίο στέκεται θα είναι ασφαλτοστρωμένος. «
Αυτή η καλόγρια μας είπε αυτό μετά την Επανάσταση. Τα λόγια του πρεσβύτερου εκπληρώθηκαν. Όχι μόνο καταστράφηκε αυτή η θαυμάσια εκκλησία, αλλά το ίδιο το μέρος, όπου ήταν εκεί, ήταν ασφαλτοστρωμένο.
Ο γέροντας Βαρνάβας είπε: «Οι διώξεις εναντίον της πίστης θα αυξάνονται συνεχώς. Θα υπάρξει μια ανήκουστη θλίψη και σκοτάδι και σχεδόν όλες οι εκκλησίες θα κλείσουν. Αλλά όταν θα φανεί για τους ανθρώπους ότι είναι αδύνατο να αντέξουν πια, τότε η απελευθέρωση θα έρθει. Θα υπάρξει ανθοφορία. Οι εκκλησίες θα αρχίσουν ξανά να χτίζονται. Αλλά αυτό θα είναι μια ανθοφορία πριν από το τέλος. «
Μερικοί από τους Νέους Μάρτυρες της Ρωσίας έχουν επίσης μιλήσει για παρόμοια πράγματα, χρησιμοποιώντας τα λόγια των Αγίων Πατέρων ότι θα έρθει μια τέτοια θλίψη που ο κόσμος δεν έχει ακόμη δει, αλλά τότε θα έρθει μια σύντομη ανθοφορία – πριν από το τέλος του κόσμου. Πραγματικά,δεν υπήρξε ποτέ μια θλίψη πιο πικρή από τις διώξεις του σατανικού καθεστώτος που καταστρέφει όλα τα ιερά-εκκλησίες, τις εικόνες, τα ιερά λείψανα – με μια καθαρά διαβολική οργή, βασανίζοντας παλιούς ιερείς και μοναχούς, βγάζοντας τα μάτια τους, κόβοντας τις μύτες και τις γλώσσες τους, σταυρώνοντάς τους, πυροβολώντας τους στο στόμα, ενώ είπε: «Σας δίνουμε κοινωνία»; Αλλά οι διωγμοί προκάλεσαν ανθοφορία της πίστης. Οι άνθρωποι έχουν περάσει σε βασανιστήρια και θάνατο με χαρά, με τραγούδι, υπήρξαν μάλιστα παιδιά πιστοί και μάρτυρες. Και η γενική άποψη στη Ρωσία ήταν ότι μια τέτοια ανθοφορία θα μπορούσε να είναι μόνο πριν από το τέλος όλων. Σχετικά με τον πνευματικό αυτό ανθρωπισμό ο Πέτρος ο Νέος Μάρτυρας μίλησε επίσης. Αυτός δεν μιλά για εξωτερική ανθοφορία. Όσοι ζουν μόνο σύμφωνα με τα πρότυπα του κόσμου δεν μπορούν να το καταλάβουν. γι ‘αυτό πρέπει να υπάρχει αποκάλυψη στην καρδιά.
Από μια ιδιωτική επιστολή ( Ν . Kieter)
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφάν της Πολτάβα
Με ρωτάς για το εγγύς μέλλον και για τις τελευταίες στιγμές. Δεν μιλώ μόνος μου, αλλά δίνω την αποκάλυψη των πρεσβυτέρων. Και μου έδωσαν τα εξής:
Η έλευση του Αντίχριστου πλησιάζει και είναι πολύ κοντά. Ο χρόνος που μας χωρίζει από αυτόν θα πρέπει να μετράται με χρόνια και το πολύ είναι θέμα μερικών δεκαετιών. Ωστόσο, πριν από την έλευση του Αντίχριστου, η Ρωσία πρέπει να αποκατασταθεί – για λίγο, για λίγο. Και στη Ρωσία πρέπει να υπάρχει ένας Τσάρος ο οποίος θα προφυλάσσεται από τον ίδιο τον Κύριο. Θα είναι ένας άνθρωπος με καυτερή πίστη, μεγάλο μυαλό και σιδερένια θέληση. Αυτό έχει αποκαλυφθεί γι ‘αυτόν. Θα περιμένουμε την εκπλήρωση όσων έχουν αποκαλυφθεί. Κρίνοντας με πολλά σημάδια, προσεγγίζει, εκτός αν, εξαιτίας των αμαρτιών μας, ο Κύριος ο Θεός θα ανακαλέσει, θα αλλάξει ότι έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα με την μαρτυρία του λόγου του Θεού.Ο Ορθόδοξος Λόγος, 1969, αρ. 5, σελ. 194
http://www.pravoslavie.ru/107841.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ PRAVOSLAVIE : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

πηγή: simeiakairwn.wordpress 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology