Η Ελλάδα δεν θα καταστραφεί. Έχει σημαία το σταυρό, πηδάλιο το Ευαγγέλιο… Ο Κύριος είναι μαζί της

Αποτέλεσμα εικόνας για βιγλα αγιο ορος
από το βιβλίο: «Προφητικοί Λόγοι Αφυπνίσεως για την ανόρθωση της Εκκλησίας και Κοινωνίας» (Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη) ~ Ποιες δυνάμεις κρατούν όρθια την Ελλάδα πάνω στα ιστορικά.. της βράχια; η γεωγραφική της θέση; τα όπλα της; η ανδρεία των παιδιών της; το ένδοξο παρελθόν της; η προστασία των συμμάχων της;

Έχουν κι αυτά σημασία. Μα πάνω απ’ όλα αυτά είναι η δύναμη του Θεού, που δεν αφήνει το μικρό αυτό έθνος να εξαφανιστεί. Επιτρέπει εκείνος θύελλες και καταιγίδες, για να το αναδείξει, για να το αναδείξει ακόμη μια φορά και να καταισχύνει όσους μισούν την αλήθεια και το φως.

Η Ελλάδα δεν θα καταστραφεί. Έχει σημαία το σταυρό, πηδάλιο το Ευαγγέλιο, πυξίδα την αγνή της συνείδηση, άγκυρα την ελπίδα, πολικό αστέρα τις θυσίες των αναρίθμητων μαρτύρων, κυβερνήτη το Χριστό. Ο Κύριος είναι μαζί της. Όταν φαίνεται να καταποντίζεται, Εκείνος εκτείνει τον βραχίονα Του, τον ισχυρό και μας εμψυχώνει φωνάζοντας Έλληνες, «θαρσείτε, εγώ ειμί· μη φοβείσθε» (Ματθ. 14,27), και μας σώζει. Μας σώζει θαυματουργικά. Όλη η ιστορία του έθνους μας είναι ένα θαύμα. «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; συ ει ο Θεός ο ποιών θαυμάσια (μόνος)»! (Ψαλμ. 76, 14-15)

Ο Χριστός σώζει την πατρίδα.

Αδελφοί! Το πλοίο της Ελλάδος εξακολουθεί να κλυδωνίζεται. Μέσα σ’ αυτό είμαστε όλοι. Τέτοιες ώρες ποιος θα μείνει αναίσθητος; Όταν το πλοίο κινδυνεύει, από τον πλοίαρχο μέχρι τον τελευταίο ναύτη όλοι αγωνίζονται για τη σωτηρία του. Όλοι ας κοπιάσουμε, ας αγρυπνήσουμε για την πατρίδα. Ταυτοχρόνως να χρησιμοποιούμε τον ασύρματο της προσευχής με το σήμα «Κύριε σώσον με!» (Ματθ. 14,30).

Ας φωνάξουμε κ’ εμείς όπως ο Πέτρος «Κύριε, σώσε μας!», και τότε θα δούμε το θαύμα. Ο άνεμος σύντομα θα κοπάσει, τα κύματα θα σταματήσουν, η χώρα θα ειρηνεύσει, κι αδελφωμένοι κάτω απ’ τη σκιά του σταυρού θα ψάλουμε όλοι μαζί· «Άσωμεν τω Κυρίω, ενδόξως γαρ δεδόξασται…» (Εξ. 15,1 κ.ε.).

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology