Ιστορική ήττα της Εκκλησίας: Πέρασε με 151 το ουτερόθρησκο κράτος!

ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Με 151 ψήφους κι έπειτα από μια ανατροπή-παρωδία που δεν έχει προηγούμενο, πέρασε τελικά το άρθρο 3, παρ. 1 για την αναθεώρηση του άρθρου για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Ετσι, θα τεθεί προς ψήφιση και στη δεύτερη ψηφοφορία.. της παρούσας Βουλής που ακολουθεί στην Ολομέλεια στις 13 Μαρτίου.

Η Εκκλησία έχασε μετά από τη σημερινή ψηφοφορία. Το ουδετερόθρησκο κράτος έρχεται για να να ισοπεδώσει ό,τι είχε απομείνει και η Ιεραρχία καλείται να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τις άκαρπες διαβουλεύσεις της με την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση το άρθρο 3 που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας πέρασε με 151 ψήφους.

To άρθρο 3 έλαβε τις εξής ψήφους:

Η πρώτη παράγραφος έλαβε 151 ψήφους υπέρ της αναθεώρησης, 101 ψήφους κατά, και 19 παρών.
Η δεύτερη παράγραφος έλαβε 151 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 19 παρών.
Η τρίτη παράγραφος έλαβε 167 υπέρ, 101 κατά και 4 παρών.
Τέλος, η ερμηνευτική δήλωσε έλαβε 153 υπέρ, 115 κατά και 4 παρών.
Αρχικά είχε κυκλοφορήσει πως το άρθρο 3 δεν είχε συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να θεωρηθεί αναθεωρητέο εξαιτίας λάθους που έγινε στην καταμέτρηση των ψήφων, το οποίο αργότερα διορθώθηκε.
Το άρθρο 3 αναφέρει (Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας):
«1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη».
Πάντως, με απουσίες και διαφοροποιήσεις που θα αναδειχθούν και θα εκτιμηθούν έπειτα από αναλύσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, μετά την οποία ακολούθησε, όπως ήταν αναμενόμενο, μια μακρά διαδικασία καταμέτρησης.
Στην ψηφοφορία που έγινε με ενοποιημένο ψηφοδέλτιο, το οποίο περιείχε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ αλλά και όσες συγκέντρωσαν παραπάνω από 50 υπογραφές, μετείχαν 274 βουλευτές ενώ απείχαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου, οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων πλην του Γιάννη Σαρίδη και δεν ψήφισαν επίσης ο Πάνος Καμμένος, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Στάθης Παναγούλης.


πηγή: vimaorthodoxias.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology