Ταξίδι στο πανέμορφο Ταλίν

Το Ταλίν είναι η πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας. Η παλιά πόλη αποτελεί μια από τις πιο καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό από startups ανά άτομο στην Ευρώπη και έδρα πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως η Skype.



Η πόλη είναι γεμάτη όμορφα μέρη για τους επισκέπτες και έχει δύο διαφορετικές όψεις: Το ιστορικό μεσαιωνικό της κέντρο και την πόλη τριγύρω με σύγχρονα κτίρια και ουρανοξύστες.
Τι να δείτε

Το ιστορικό κέντρο- παλιά πόλη

Περπατήστε στην παλιά πόλη και νιώστε σαν να πάτε ταξίδι στο χρόνο! Μεσαιωνικά κτίρια, πύργοι, πλακόστρωτα δρομάκια, ιστορικά κτίρια με πυργίσκους και εκκλησίες.

Raekoja plats - Πλατεία του δημαρχείου

Είναι το κεντρικότερο σημείο της παλιάς πόλης, εκεί όπου βρίσκεται το δημαρχείο και πολλά εστιατόρια και καφετέριες. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Reapteek-Το ιστορικό φαρμακείο

Βρίσκεται στην πλατεία του δημαρχείου και είναι το παλαιότερο και μάλιστα εν ενεργεία φαρμακείο στην Ευρώπη.

Kohtouotsa

Είναι το πιο ψηλό σημείο της παλιάς πόλης και προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω και από τις στέγες και τους πύργους με φόντο τους ουρανοξύστες. Στο βάθος φαίνεται και ο πύργος της τηλεόρασης.

Τα τείχη

Επισκεφτείτε το σημείο όπου τα τείχη ενώνουν τους τρεις πύργους, Nunna, Sauna και Kuldjala. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν και να εξερευνήσουν τους πύργους και το τείχος καθώς να και να δουν την πόλη από πιο ψηλά. Τα τείχη έχουν μήκος 1,9 χλμ και 20 πύργοι σώζονται μέχρι και σήμερα.

Toompea castle


Είναι μέρος του μεσαιωνικού κάστρου που σήμερα είναι το κοινοβούλιο της χώρας.

St. Alexander Nevsky cathedral

Χτισμένος το 1900, ο ρώσικος ορθόδοξος ναός είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στο λόφο Toompea.

Katariina käik

Το πιο γραφικό σημείο της παλιάς πόλης, ένα μισοκρυμμένο στενό πίσω από την ομώνυμη εκκλησία. Εκεί λειτουργεί η παραδοσιακή αγορά με αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακούς τρόπους. Αξίζει να επισκεφτείτε την αγορά, να αγοράσετε αλλά και να δείτε πως οι καλλιτέχνες φτιάχνουν καπέλα, γυαλικά, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα.

Kadriorg palace

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι, χτισμένο το 1718 που σήμερα στεγάζει το μουσείο τεχνών της χώρας. Τόσο το κτίριο όσο και το πάρκο με τη λίμνη, αξίζουν να τα επισκεφτείτε και να περάσετε κάποιες ώρες λίγο έξω από το κέντρο. Δείτε περισσότερα εδώ.

LauluValjak

Μια τεράστια αρένα που φιλοξενεί συναυλίες εγχώριων αλλά και ξένων καλλιτεχνών. Το χειμώνα o χώρος μετατρέπεται σε τεράστια πίστα πατινάζ!

Παραλία Pirita

Είναι η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία στο Ταλίν. Το καλοκαίρι μπορεί να έχει μέχρι και 30.000 επισκέπτες ημερησίως! Έχει μήκος 2χλμ, είναι αμμώδης και έχει θέα την παλιά πόλη αλλά και τον πολυσύχναστο κόλπο της Φινλανδίας.

Ο ζωολογικός κήπος

Βρίσκεται περίπου 15 λεπτά έξω από το κέντρο, στο δάσος Veskimetsa. Φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία από ζώα και σίγουρα ξεχωρίζουν οι πολικές αρκούδες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Η ρόδα

Βρίσκεται στην ταράτσα του μεγάλου εμπορικού κέντρου T1 Mall, αυτή η ρόδα ανεβάζει τους επισκέπτες σε ύψος 120 μέτρων και προσφέρει μαγευτική θέα στην πόλη, τη λίμνη Ulemiste και το αεροδρόμιο.

Διαμονή

Τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλές τιμές, οπότε κοιτάξτε καλά ξενοδοχεία που να βρίσκονται κοντά στο ιστορικό κέντρο. Εμείς προτείνουμε το Hotel Olumpia που είχαμε υπέροχη φιλοξενία σε δωμάτιο με ατομική σάουνα και σε πολύ καλή, για τις παροχές του, τιμή! Το πρωινό καθαρό και προσεγμένο, η πισίνα εντυπωσιακή καθώς και όλοι του οι χώροι άνετοι και φωτεινοί. Δείτε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης εδώ.


Μετακινήσεις
- Απευθείας πτήσεις δεν υπάρχουν από Αθήνα αλλά μόνο με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρίγα. Το αεροδρόμιο Lennart Meri βρίσκεται μόλις 4χλμ έξω από το κέντρο και συνδέεται με λεωφορείο και τραμ. Το ταξί μέχρι κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο κοστίζει 5-10 ευρώ. Εμείς επισκεφτήκαμε το Ταλίν με πλοίο (περίπου 2,5 ώρες) από το Ελσίνκι και φύγαμε αεροπορικώς για Αθήνα μέσω Ρίγας.

- Μέσα στην πόλη (εκτός ιστορικού κέντρου που δεν θα πάτε μόνο πεζοί), θα μετακινηθείτε πολύ εύκολα με λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ που είναι πραγματικά στην ώρα τους. Στις στάσεις αναγράφεται η ώρα άφιξης του κάθε μέσου. Το εισιτήριο απλής διαδρομής, αν το αγοράσετε από τον οδηγό, κοστίζει 2 ευρώ και δεν συμφέρει. Μπορείτε να προμηθευτείτε μια Uhiskaart από κάποιο R-Kiosk με κόστος 2 ευρώ και να την φορτίσετε με το ποσό που θέλετε. Δείτε αναλυτικότερα εδώ.

- Υπάρχουν επίσης τουριστικά κόκκινα λεωφορεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν σας βολεύει. Δείτε περισσότερα εδώ.

- Από την πλατεία δημαρχείου στο ιστορικό κέντρο ξεκινά το τουριστικό τρενάκι που κάνει διαδρομή 25 λεπτών χωρίς στάση. Είναι ωραία η ιδέα αλλά λίγο ζόρικη καθώς το τρένο κινείται σε πλακόστρωτους δρόμους και οι επιβάτες πηγαίνουν πάνω κάτω από τους κραδασμούς!!

- Tallinn Card: Είναι η τουριστική κάρτα που προσφέρει δωρεάν είσοδο στα περισσότερα μουσεία και μετακινήσεις με τα ΜΜΜ. Διατίθεται για 24, 48 ή 72 ώρες. Οι τιμές ξεκινούν από 26 ευρώ και 36 ευρώ αν περιλαμβάνει μετακινήσεις με τα τουριστικά λεωφορεία. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Φαγητό
- Κύρια συστατικά της παραδοσιακής εσθονικής κουζίνας είναι το κρέας, και συγκεκριμένα το χοιρινό αλλά και το ψάρι που υπάρχει άφθονο στη βαλτική. Στα περισσότερα εστιατόρια θα βρείτε και διεθνή πιάτα. Καλό φαγητό προσφέρουν τα εστιατόρια στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, όπου μπορείτε να δείτε το μενού και τις τιμές.
- Το Kvass είναι ένα ποτό, με περίπου 1% αλκοόλ, φτιαγμένο από ψωμί και η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα από μπύρα και σόδα!
- Δοκιμάστε τις εσθονικές σοκολάτες και σοκολατάκια Kalev.

Αγορές
- Tallinna Kaubamaja
Μεγάλο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης.
- Viru Centre
Ακριβώς δίπλα από το Tallinna, είναι το πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης με πολλά καταστήματα και καφέ.
- Stockmann
Φιλνανδικό πολυκατάστημα με διεθνής μάρκες, εστιατόριο και καφετέρια.
- T1 Mall
Βρίσκεται στην περιοχή Ullemiste κοντά στο αεροδρόμιο και είναι το πιο εντυπωσιακό και καινούριο εμπορικό κέντρο του Ταλίν. Έχει περισσότερα από 150 καταστήματα, 30 εστιατόρια καθώς και την εντυπωσιακή ρόδα στην ταράτσα του.
- Παραδοσιακά αλλά και τουριστικά μαγαζιά θα βρείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

tips
* Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Ταλίν είναι το καλοκαίρι καθώς ο χειμώνας είναι βαρύς με πολύ χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ζακέτα.
* Είναι ένας πολύ καλός προορισμός που μπορείτε να τον επισκεφτείτε μόνο του ή σε συνδυασμό με Ρίγα ή Ελσίνκι (μόλις 2-3 ώρες με πλοίο).
* Προτιμήστε ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από την παλιά πόλη, δηλαδή να την φτάνετε περπατώντας, γιατί εκεί θα θέλετε να είστε συχνότερα.
Δείτε τα ξενοδοχεία εδώ.

Βόλτα στην Raekoja plats, στο μεσαιωνικό Ταλίν (Αναλυτικά)

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες πλατείες στην Ευρώπη και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας.



Μια πλατεία με έντονη την μεσαιωνική εποχή, με εντυπωσιακά κτίρια και γεμάτα τουρίστες (το καλοκαίρι) εστιατόρια και καφέ.





Από τα κτίρια σίγουρα ξεχωρίζει το γοτθικό δημαρχείο, που χτίστηκε το 1402. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ανοίγει για το κοινό σαν μουσείο.

To Δημαρχείο το βράδυ


Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό με χρωματιστά δωμάτια, ξύλινα σκαλιστά και μικρά έργα τέχνης, όπως το σκαλιστό παγκάκι του Τριστάνου και της Ιζόλδης.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ανέβουν (με σκαλιά και μάλιστα πολύ κουραστικά και απότομα) στον πύργο με ύψος 64 μέτρα ή να κατέβουν στα κελάρια.



Ακόμα ένα εντυπωσιακό κτίριο είναι αυτό του παλαιότερου φαρμακείου της Ευρώπης. Λειτουργεί από το 1422 μέχρι και σήμερα. 10 γενιές της ίδια οικογένειας ( Burcharts) το είχαν από το 1581 μέχρι το 1911.

Ήταν τόσο διάσημο που μέχρι και ο Ρώσος τσάρος παρήγγειλε φάρμακα από εκεί.



Ιστορικά η πλατεία λειτουργούσε ως τόπος συνάντησης και αγοράς. Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει μια στρογγυλή πέτρα με πυξίδα. Από εκεί, αν τεντωθείτε αρκετά, μπορείτε να δείτε τους 5 πύργους της παλιάς πόλης.




Σήμερα η πλατεία είναι η κοινωνική καρδιά της πόλης, με πολλά κονσέρτα, συναυλίες, εκθέσεις χειροποίητων αντικειμένων και αγορά μεσαιωνικών αντικειμένων.



Κάθε Χριστούγεννα , από το 1441, φιλοξενεί το μεγάλο δέντρο της πόλης και μια χριστουγεννιάτικη αγορά.




Την άνοιξη φιλοξενεί το φεστιβάλ της παλιάς πόλης, μια μοντέρνα εκδοχή του μεσαιωνικού καρναβαλιού, όπου παραδόσεις από τον μεσαίωνα ζωντανεύουν.



Γύρω γύρω θα βρείτε εστιατόρια και καφετέριες με καλές τιμές (σε σχέση με την Ελλάδα), κι ας είναι στο πιο τουριστικό μέρος της πόλης.



Από την πλατεία θα ξεκινήσει η όμορφη περιήγηση σας στο μεγάλο μεσαιωνικό κέντρο του Ταλίν με τους πύργους, τα κάστρα, τις εκκλησίες, τα όμορφα κτίρια και μαγαζιά. Δείτε περισσότερα εδώ.






Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ταλίν (Αναλυτικά)
Το Ταλίν είναι η πρωτεύουσα της Εσθονίας. Βρίσκεται στον φινλανδικό κόλπο, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στην πόλη πολύ εύκολη. Εμείς επισκεφτήκαμε το μεσαιωνικό Ταλίν σε συνδυασμό με το Ελσίνκι. Οι δύο πόλεις συνδέονται ακτοπλοϊκά με ταξίδι περίπου δυόμισι ωρών.


Αεροφωτογραφία της παλιάς πόλης του Ταλίν

Το ιστορικό κέντρο του Ταλίν αποτελείται από μικρούς στενούς πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά σπίτια, τείχη, μνημεία, εκκλησίες με ψηλούς τρούλους και γενικά είναι σκηνικό μεσαιωνικής εποχής.





Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Ταλίν υπήρξε εμπορικό κέντρο και προορισμός, καθώς και τόπος-πέρασμα διαφόρων λαών, πράγμα που εξηγεί την ανάπτυξη του κέντρου του και την ποικιλία των μνημείων του.

Στο κέντρο του Ταλίν η μετακίνηση γίνεται μόνο με τα πόδια. Πολλά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης, όμορφη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερη και γοητευτική. Η παλιά πόλη, που περικλείεται από καλοδιατηρημένα τείχη, πολλούς πύργους, πλακόστρωτες πλατείες, σπίτια με μυτερές στέγες, σκοτεινά κελάρια και λιθόστρωτα δρομάκια, τοποθέτησε το Ταλίν δίκαια στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η περιήγηση ξεκινά περνώντας από την πύλη Viru, έναν παραμυθένιο πύργο που ουσιαστικά είναι η είσοδος στην παλιά πόλη. Γύρω από τον πύργο βρίσκονται μια ανθοπωλείων, εκεί όπου κάποτε ζούσαν και δούλευαν οι έμποροι και οι τεχνίτες της πόλης.

Στο κέντρο της παλιάς πόλης δεσπόζει η πλατεία του δημαρχείου, ένα μέρος γεμάτο κόσμο, εστιατόρια και καφετέριες.



Επισκεφτείτε την την ημέρα αλλά και τη νύχτα για μια πιο ρομαντική χροιά.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το μόνο ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης, όπου φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις και να ανεβείτε (με σκαλιά) στον οκταγωνικό πύργο του για πανοραμική θέα. Από την πλατεία αναχωρεί ένα κόκκινο τρενάκι που κάνει το γύρο της παλιάς πόλης, το μόνο αρνητικό ότι σε ταρακουνάει αρκετά λόγω του πλακόστρωτου δρόμου! Σίγουρα όμως θα αρέσει στα παιδιά.



Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, που λειτουργεί από το 1422 μέχρι και σήμερα!



Η πόλη από ψηλά με την εκκλησία St Olav να ξεχωρίζει και στο βάθος η θάλασσα

Η εκκλησία St. Olav είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της μεσαιωνικής Ευρώπης, χτισμένη το 1500, με πανύψηλο πύργο 159 μέτρων!
Ανεβαίνοντας πιο ψηλά πηγαίνουμε στον λόφο Τoompea, συναντάμε το εσθονικό κοινοβούλιο, ένα μπαρόκ κτίριο σε ροζ απόχρωση.



Από το λόφο φαίνεται καθαρά η Παλιά Πόλη, το λιμάνι αλλά και το πιο μοντέρνο κομμάτι της πόλης.

Πάνω στο λόφο δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο, ένα πέτρινο φρούριο του 1227, το οποίο χρησιμοποιούνταν σαν βάση για κάθε ξένη δύναμη που κυριαρχούσε στην Εσθονία.

Σε κάποιο σημείο μπορείτε να ανεβείτε στα τείχη της πόλης. Να έχετε όμως υπόψιν ότι τα σκαλιά είναι πολύ ψηλά και κουραστικά.

Αξίζει όμως την ταλαιπωρία αφού η αίσθηση και η θέα αποζημιώνει!

Εντός των τειχών βρίσκεται και ο Ρωσικός Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νέφσκυ, χτισμένος στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.


Ένας πολύ εντυπωσιακός ναός, με όμορφα χρώματα, περίτεχνους τρούλους και πελώριες καμπάνες - η μια καμπάνα φτάνει σε βάρος 15 τόνους!

Το καλό με το Ταλίν είναι ότι οι τιμές κινούνται σε καλά επίπεδα, το φαγητό είναι πολύ καλό και ο καφές ακόμα και στην πιο πολυσύχναστη πλατεία παραμένει πιο φτηνός από την Ελλάδα! Μια πόλη όμορφη, διαφορετική, φιλόξενη και εντυπωσιακή, με πολλές γωνιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε!


Το Ταλίν παρουσιάζει μεγάλη πολιτιστική ανάπτυξη με πολλά μουσεία και ετήσια φεστιβάλ. Όταν πάτε στην πόλη, δείτε τι πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν. Το καλοκαίρι διοργανώνεται το φεστιβάλ μπίρας, μεσαιωνική αγορά, το Birgitta Festival με όπερα και μπαλέτο και το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου. Τα Χριστούγεννα λειτουργεί μεσαιωνική υπαίθρια αγορά στην στολισμένη πλατεία του δημαρχείου, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής που ακούγονται από τις εκκλησίες.


Holy Spirit church

Περπατώντας στην πόλη θα ανακαλύπτετε συνέχεια όμορφα κτίρια, διαφορετικά, ιδιαίτερα και θα καταλήξετε να έχετε ένα σωρό φωτογραφίες από αυτά- τουλάχιστον αυτό πάθαμε εμείς!!!




Κτίρια διαφορετικά, με παστέλ αποχρώσεις, μεσαιωνικά, αναπαλαιωμένα, κλασσικά, στολισμένα και το κάθε ένα με το δικό του στυλ.




tips
* Άνετα παπούτσια γιατί σας περιμένει πολύ περπάτημα!
* Τα ξενοδοχεία στο κέντρο είναι παλιά, αφού στεγάζονται σε παλιά κτίρια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και άσχημα απλά δεν είναι καθόλου μοντέρνα! Έξω από την παλιά πόλη θα βρείτε μοντέρνα ξενοδοχεία με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν αν θέλετε να είστε στην καρδιά της παλιάς πόλης ή έξω από τα τείχη.
* Η συγκοινωνία στην πόλη είναι καλή, με τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία να περνούν πολύ συχνά. Βέβαια όλα τα μέσα κινούνται περιφερειακά της παλιάς πόλης αφού εκεί απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτων.

* Αν θέλετε μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποια ξενάγηση με τα πόδια, ώστε να δείτε όλα τα σημαντικά σημεία της παλιάς πόλης. Η ξενάγηση γίνεται στα αγγλικά. Μπορείτε επίσης να πάρετε την Tallin Card, που σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα μουσεία, να χρησιμοποιείται τα μέσα μεταφοράς και άλλα προνόμια. Οι τιμές ξεκινούν από 12 ευρώ για 6 ώρες, 24 ευρώ για ένα 24ωρο, 32 ευρώ για 48 ώρες και 40 ευρώ για 72 ώρες.
* Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για το Ταλίν. Μπορείτε να πάτε με πλοίο από Ελσίνκι ή να πετάξετε μέσω κάποιας άλλης πόλης - συνηθέστερη η Ρίγα, η Πράγα ή το Ελσίνκι.
* Το χειμώνα ο καιρός είναι πολύ κρύος με πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ το καλοκαίρι έχει την ιδανική θερμοκρασία, γύρω στους 20-27 βαθμούς.
* Από Μάιο μέχρι τα μέσα Αυγούστου είναι οι λεγόμενες λευκές νύχτες, αφού ο ήλιος δεν δύει αλλά όλη τη νύχτα είναι κάπως σαν σούρουπο! Τον Ιούνιο είναι οι μεγαλύτερες μέρες.
*Αγοράστε φτηνά αλλά νόστιμα σοκολατάκια και το τοπικό λικέρ Vana.

Βόλτα στο εντυπωσιακό πάρκο Kadriorg του Ταλίν (Αναλυτικά)

Η περιοχή Kadriorg είναι προάστιο του Ταλίν, της πρωτεύουσας της Εσθονίας. Δημιουργήθηκε από την εποχή της αυτοκρατορίας του Τσάρου, ως περιοχή της υψηλής κοινωνίας, με καλή αρχιτεκτονική στα σπίτια και στους δρόμους με στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες και αιώνες.





Αυτό που ξεχωρίζει είναι το μεγάλο και εντυπωσιακό πάρκο, ιδανικό μέρος για χαλαρό περίπατο τόσο για τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους. Δίπλα στο πάρκο βρίσκεται και η κατοικία του προέδρου της Εσθονίας.

Ο γιαπωνέζικος κήπος, σχεδιασμένος από Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα, στο κέντρο του πάρκου με την λίμνη, τους κύκνους και τα όμορφα λουλούδια δίνει ιδιαίτερη ομορφιά.

Την άνοιξη οι ανθισμένες κερασιές θυμίζουν έντονα ανοιξιάτικο γιαπωνέζικο τοπίο, το καλοκαίρι ο κήπος είναι γεμάτος κίτρινα και άσπρα λουλούδια, το φθινόπωρο όλα παίρνουν αποχρώσεις του κόκκινου και καφέ ενώ το χειμώνα συχνά καλύπτονται από χιόνι.

Στο άλλο άκρο του πάρκου δεσπόζει το μπαρόκ παλάτι που το 1718 ήταν η θερινή κατοικία της οικογένειας του Ρώσου Τσάρου.

Σχεδιασμένο από Ιταλό αρχιτέκτονα, το παλάτι αλλά και οι γύρω χώροι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερβολής του Τσάρου!

Σήμερα στεγάζει ένα κομμάτι του μουσείου τέχνης - Kadriorg art museum- της Εσθονίας , με εκατοντάδες πίνακες του 16ου ως 20ου αιώνα από δυτικούς και Ρώσους καλλιτέχνες, καθώς και αγάλματα. Τιμή εισόδου 4.80 € - δωρεάν με την Tallin card. Ανοιχτό τις Τετάρτες από 10 - 8 το απόγευμα και Πέμπτη ως Κυριακή από 10 ως 5 το απόγευμα. Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστό.

Γύρω από το παλάτι υπάρχουν πολλά κτίρια. Για παράδειγμα η παλιά κουζίνα έχει γίνει πλέον το μουσείο ξένης τέχνης Mikkel Museum, που περιλαμβάνει συλλογές από κινέζικη πορσελάνη, πίνακες από Φλαμανδούς και Ολλανδούς καλλιτέχνες και χαρακτική από Ιταλούς καλλιτέχνες. Τιμή εισόδου 2.50 € και ώρες λειτουργίας τις Τετάρτες από 10 - 8 το απόγευμα και Πέμπτη ως Κυριακή από 10 ως 5 το απόγευμα. Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστό.


Επίσης στο πάρκο υπάρχουν τα μουσεία:

KUMU - Μουσείο τέχνης με εκθέσεις κλασσικής και σύγχρονης τέχνης, από τον 18ο αιώνα ως σήμερα. Το 2008 πήρε το βραβείο "Μουσείο της χρονιάς" και είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Βαλτικής και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Τιμή εισιτηρίου 5.5 € (δωρεάν με την tallin card) και ωράριο λειτουργίας Πέμπτη- Κυριακή 11-6 και τις Τετάρτες ως τις 8.
Mila Milla Manda - Μουσείο με δραστηριότητες με θέμα την φιλία, για παιδιά ως 11 χρονών. Εισιτήριο 2.60 € και ώρες Τρίτη ως Κυριακή 12-6.


Μουσείο Eduard Vilde - Ο Eduard Vilde (1865-1933) είναι από τους πιο σημαντικούς Εσθονούς συγγραφείς και έζησε τα τελευταία του χρόνια σε αυτό το σπίτι μέσα στο πάρκο. Πολλά από τα δωμάτια του σπιτιού είναι αφιερωμένα στο έργο του ενώ τα υπόλοιπα είναι με τα έπιπλα και την διακόσμηση που είχε ο ίδιος. spent his last years living on the ground floor of this grandiose 1850sera baroque house in Kadriorg park.


Πολύ κοντά στο πάρκο βρίσκεται ο συναυλιακός χώρος Lauluväljak, που φιλοξενεί το διάσημο Estonian Song Festival με πολλούς τραγουδιστές και κοινό περίπου 80.000.

Επίσης κοντά είναι και το μνημείο Rusalka, αφιερωμένο στο ναυτικό πλοίο που βυθίστηκε στο φινλανδικό κόλπο το 1893 με 177 θύματα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται οι αλλαγές στο τοπίο του πάρκου αναλόγως με την εποχή και τελικά καταλαβαίνουμε ότι όλες τις εποχές είναι εξίσου όμορφα εκεί!!








tips
* Αξίζει να επισκεφτείτε το πάρκο, ακόμα κι αν δεν θέλετε να δείτε κάποιο μουσείο. Απολαύστε έναν περίπατο στον γιαπωνέζικο κήπο και τον κήπο του παλατιού, βρείτε τους κύκνους που κολυμπούν στη λίμνη, δείτε τα όμορφα κτίρια που βρίσκονται τόσο μέσα στο πάρκο όσο και γύρω από αυτό.
* Η πρόσβαση στο πάρκο είναι πολύ εύκολη με τα τραμ 1 και 3 που έχουν στάση ακριβώς απέξω.
* Ο χρόνος που χρειάζεται για να δείτε το πάρκο εξαρτάται από τον αν θέλετε να δείτε κάποιο μουσείο. Εμείς περάσαμε περίπου 2 ώρες ξεκούρασης εκεί, χωρίς να δούμε κάποιο μουσείο αλλά βγάζοντας πολλές φωτογραφίες με φόντο το παλάτι και τους κήπους, την λίμνη και όλα τα άλλα. * Με την Tallin card έχετε δωρεάν ξενάγηση με το τουριστικό κόκκινο λεωφορείο, καθώς και δωρεάν εισόδους σε πολλά μουσεία και αξιοθέατα. Αξίζει να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
* Θα βρείτε ξενοδοχεία 4* και 5 * σε πραγματικά πολύ καλές τιμές - καμία σχέση με τις ελληνικές τιμές!

https://traveltipsgr.blogspot.com 
 
ΠΗΓΗ: 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology