Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μονή Δρυοβούνου [βίντεο - φώτο]

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1/11/2019 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Κοζάνης, η κουρά Νέου Μοναχού.
Ο μέχρι πρότινος δόκιμος μοναχός μετονομάστηκε  σε Μοναχό Δαυίδ. Προς τιμήν του Οσίου Δαυίδ εν Ευβοίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που επιλέχτηκε αυτή η ημέρα που είναι και η εόρτιος ημέρα του Αγίου.

Βίντεο.. 
Η κατανυκτική αυτή Ακολουθία τελέσθηκε μετά το πέρας του Εσπερινού, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου  υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Στέφανου Ρήνου. Το παρόν έδωσαν επίσης κληρικοί και πλήθος κόσμου και αδελφοί οι οποίοι έψαλαν με συγκίνηση το Κύριε Ελέησον υπέρ του νέου μοναχού της Ιεράς Μονής Μεταμορφόσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νέο μοναχό, μοναχό Δαβίδ,  μεταξύ των άλλων πνευματικών συμβουλών, του συνέστησε υπακοή στον γέροντα του και με τον αγώνα του να καταφέρει να κερδίσει θέση στον παράδεισο.

Φωτογραφίες..














Στην συνέχεια παρατέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

βίντεο - Φωτογραφίες:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology