Κορονοϊός - «Βόμβα» από Γάλλο υπουργό: Τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν το Covid-19

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας που είναι και γιατρός, λέει ότι οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν παρακεταμόλη (π.χ. depon κ.ο.κ.) αντί για ιβουπροφαίνη ή κορτιζόνη. Οι γαλλικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι τα ευρέως χρησιμοποιούμενα αντι-φλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να επιδεινώσουν τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Olivier Véran, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων [ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη ...] θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης.

Σε περίπτωση πυρετού, πάρτε παρακεταμόλη. Εάν λαμβάνετε ήδη αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Οι αρμόδιοι για την υγεία επισημαίνουν ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι γνωστό ότι αποτελούν κίνδυνο για άτομα με μολυσματικές ασθένειες, επειδή τείνουν να μειώνουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας πρόσθεσε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να επιλέγουν παρακεταμόλη επειδή «θα μειώσει τον πυρετό χωρίς αντεπίθεση της φλεγμονής».

Οι Γάλλοι ασθενείς έχουν αναγκαστεί να συμβουλεύονται τα φαρμακεία από τα μέσα Ιανουαρίου, για το αν πρέπει να αγοράζουν δημοφιλή παυσίπονα, όπως η ιβουπροφαίνη, η παρακεταμόλη (όπως Depon και άλλα) και η ασπιρίνη.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι ο αριθμός των περιπτώσεων κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 800 σε 24 ώρες. Ο Véran δήλωσε ότι υπήρχαν 3.661 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που είχαν οδηγήσει σε 79 θανάτους. Από τους ασθενείς, 154 άτομα βρίσκονται σε εντατική θεραπεία.

Ο Véran δήλωσε στην καθημερινή του ενημέρωση ότι η εξέλιξη και η εξάπλωση του ιού ήταν «ταχεία και πραγματική», αλλά ότι το 98% όσων είχαν διαγνωστεί «θετικοί» έχει ανακάμψει.

Ο Πύργος του Άιφελ, το Château de Versailles, το Λούβρο, το Musée d'Orsay και το κέντρο Pompidou είναι από τα δημόσια αξιοθέατα που έχουν κλείσει. Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Michel Aupetit, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις της Κυριακής στις εκκλησίες στην περιοχή του Παρισιού.

Τα σχολεία έκλεισαν σε όλη τη χώρα το Σάββατο, δηλαδή 12,4 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές θα παραμείνουν στο σπίτι. Ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer δήλωσε ότι θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα σπουδών στο διαδίκτυο μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology