Οι τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα μας αρρωσταίνουν και μας φουσκώνουν

Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που έχει φτιαχτεί για να λειτουργεί με την τροφή που καταναλώνουμε και απομακρύνει αυτά που δεν χρειαζόμαστεΩστόσο, το φαγητό αλλάζει πιο γρήγορα από ότι εξελισσόμαστε, και κάποια συστατικά των τροφών καταλήγουν να μένουν στο σώμα μας και μερικές φορές ακόμα και στα λιπώδη κύτταρά μας.
Οι υδατοδιαλυτές τοξίνες απομακρύνονται εύκολα από το σώμα μέσω των ούρων και του ιδρώτα. Ωστόσο, οι τοξίνες που είναι λιποδιαλυτές δεν είναι και τόσο εύκολο να απομακρυνθούν, και το σώμα καταλήγει να αποθηκεύει αυτές τις τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα.
“Μια έρευνα που έγινεπό το αμερικάνικό σύστημα υγείας βρήκε ότι πάνω από 20 τοξικά χημικά στοιχεία υπάρχουν σε ένα δείγμα του πληθυσμού. Πολλές από αυτές τις τοξικές ουσίες δεν απομακρύνονται από το σώμα μας, και ο οργανισμός δεν γνωρίζει πως να ανταποκριθεί και εντέλει τις αποθηκεύει στα λιπώδη κύτταρα. Αν οι τοξίνες βρίσκονται στο σώμα για σύντομο χρονικό διάστημα, δεν θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, αλλά αν βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συνέπειες είναι αρνητικές. Καθώς συνεχίζουν να συσσωρεύονται, η οξείδωση και οι ελεύθερες ρίζες οδηγούν σε δυσλειτουργίες του μεταβολισμού και όλων των συστημάτων.”

Ενδείξεις Αποθήκευσης Τοξικού Λίπους:
  • Προβλήματα πέψης
  • Πρήξιμο ή περιττό βάρος γύρω από την κοιλιακή χώρα
  • Φούσκωμα
  • Προβλήματα με την επιδερμίδα
  • Πρησμένα πόδια ή χέρια
  • Υπερευαισθησία
  • Πονοκέφαλοι
  • Ακαμψία στις αρθρώσεις
Αν έχετε κάποια από αυτά τα προβλήματα ή τρώτε τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά, εντομοκτόνα, προσθετικά, ρύπους, βαριά μέταλλα ή άλλες περιβαλλοντικές χημικές ουσίες, τότε πιθανόν να χρειάζεται να αποτοξινώσετε τα λιπώδη κύτταρα. (Τα περισσότερα μαζικά προϊόντα περιέχουν τουλάχιστον μία από τις παραπάνω τοξίνες.)
 
Πως να αποτοξινώσετε τα λιπώδη κύτταρα
1. Πέψη
Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χωνεύετε καλά. Η κακή πέψη κάνει την απομάκρυνση αυτών των τοξινών σχεδόν αδύνατη. Ξεκινήστε να καταναλώνετε βούτυρο γάλακτος για να βοηθήσετε το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί κανονικά. Το βούτυρο γάλακτος θα βοηθήσει το σώμα να κάψει φυσικά το λίπος και να βελτιώσει την πέψη, αλλά και το ανοσοποιητικό.
 
2. Συκώτι
Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίσετε το συκώτι. Το συκώτι προσπαθεί να επεξεργαστεί λιποδιαλυτές τοξίνες και πιθανόν να είναι καταπονημένο. Γι” αυτό οι τοξίνες δεν απομακρύνονται όπως θα έπρεπε.
Παρακολουθήστε ένα χρήσιμο βίντεο πως να αποτοξινώσετε το συκώτι σας!

3. Μείνετε δραστήριοι
Τέλος, πρέπει να παραμείνετε δραστήριοι και να πίνετε αρκετό νερό. Το σύστημα λεμφαδένων λειτουργεί καλύτερα όταν κινούμαστε. Αυτό θα κάνει πιο εύκολο για το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες. Επίσης, το σώμα πρέπει να παραμένει ενυδατωμένο για να λειτουργεί αποτελεσματικά.
Προσφέρετε στο πεπτικό σύστημα και στο συκώτι το νερό που χρειάζονται! Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!
Πηγή:
diaforetiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology