Δεν πρόλαβα να τελειώσω και άρχισε το δαιμόνιο να φωνάζει: – Να, να! Ρε, πλακώσαν και οι Ρώσοι, ήλθε και ο Σεραφείμ του Σάρωφ να με πολεμήσει..

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ…
Λειτουργήσαμε σήμερα στο σπίτι του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, που η αγάπη του μακαριστού αγίου Γέροντός μας π.Κυρίλλου και των Πατέρων ανοικοδόμησε, εδώ πάνω στο βουνό, κοντά στο Μοναστήρι μας.

     Αφορμή για την ανοικοδόμηση του Ναού αυτού, προς τιμήν αυτού του μεγάλου αστέρος της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας,του μεγάλου Στάρετς της Ρωσικής Εκκλησίας  Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, αποτέλεσε ένα γεγονός που βίωσε ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος.

     Στο Μοναστήρι αυτό βρίσκουν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι με διάφορες ασθένειες και ταλαιπωρίες της ζωής.

      Ετσι κάποια μέρα ήλθε και μια ταλαιπωρημένη ψυχή που τα δαιμόνια είχαν επιδράσει επάνω της και την βασάνιζαν.

    Με εντολή του Αγίου Ιακώβου ο π.Κύριλλος διάβαζε τους εξορκισμούς.

    Κάποια στιγμή βλέποντας πόσο βασανιζόταν αυτό το πλάσμα και έχοντας, πρόσφατα, διαβάσει τον βίο του Αγίου Σεραφείμ και έχοντας δει την μεγάλη πνευματικότητα, την μεγάλη  δύναμη και το χάρισμα που του είχε δώσει ο Θεός να διώχνει τα δαιμόνια,τον παρακάλεσε, από μέσα του, χωρίς να ακούει κανένας 

     «έλα Άγιε μου Σεραφείμ του Σάρωφ, έλα μαζί με τον Αγιο Δαυίδ να βοηθήσετε το πλάσμα αυτό».

    Δεν πρόλαβα να τελειώσω, έλεγε ο Γέροντας Κύριλλος και άρχισε το δαιμόνιο να φωνάζει:

    – Να, να ! Ρε, πλακώσαν και οι Ρώσοι, ήλθε και ο Σεραφείμ του Σάρωφ να με πολεμήσει..

Και είπα- είπε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος – πόσο ζωντανή είναι η Πίστη μας, πόσο ζωντανός είναι ο Θεός, ώστε να επιβεβαιώνεται συχνά αυτό που έλεγε ο Αγιος Ιάκωβος:

ΖΗ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!

Ετσι έχοντας αυτό το βίωμα ο άγιος Γέροντας Κύριλλος και σε συνεργασία με τους Πατέρες,φτιάξαν αυτό το εξωκκλήσι και ερχόμαστε και το τιμούμε την 2α Ιανουαρίου κάθε έτους και εκείνος χαρίζει την ευλογία του στην αγία Μονή και σε όλο τον κόσμο …

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ ,μετά την Θεία Λειτουργία, που έγινε στο παρεκκλήσι  της Μονής προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ,την 2/1/2021 και μεταδόθηκε διαδικτυακώς).

πηγή: apantaortodoxias

https://simeiakairwn.wordpress.com 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology