Κουρκουμπίνια

Μερίδες: 30-32
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο.ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

100-150 ml ηλιέλαιο + extra για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

350 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

Ξύσμα από ένα λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το σιρόπι:

Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το ξύλο κανέλας, τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά.

Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για τα κουρκουμπίνια:

Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του με ηλιέλαιο.

Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά.

Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

Κόβουμε τα ρολά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.

Μόλις ετοιμαστούν όλα, σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία !

 

 

Από
Εμμανουήλ Γκουσιόπουλος

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology