f

Panel

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Μερίδες: 6
O πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας. Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Υλικά:


200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες, σε κυβάκια
1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
ελάχιστο μπούκοβο
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.

Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ιερά μονή Κρεμαστής Ηλείας με μια παράξενη θρησκευτική παράδοση.

Πάμε στην ιερά μονή Κρεμαστής Ηλείας, κοντά στον Πύργο όπου υπήρχε μια παράξενη και μοναδική θρησκευτική παράδοση. Κάποιες γυναίκες πετούσαν...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...