Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Μερίδες: 6
O πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας. Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Υλικά:


200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες, σε κυβάκια
1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
ελάχιστο μπούκοβο
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.

Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology