f

Panel

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Λαζαράκια – εύκολη παραδοσιακή συνταγή

Λαζαράκια - εύκολη παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά Συνταγής
800 γραμμάρια περίπου αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο
σταφίδες
καρύδια χοντροκομμένα
γαρύφαλλα καρφάκια
2 φακελάκια μαγιά – 18 γραμμάρια
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα

ΕκτέλεσηΛαζαράκια
Ζυγίστε και μετρήστε όλα σας τα υλικά. Στη συνέχεια σε μία κούπα με χλιαρό νερό διαλύστε τη μαγιά. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε το αλεύρι και με το χέρι σας κάντε μία τρύπα στη μέση.

Εκεί μέσα ρίξτε τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά. Ζυμώστε με τα χέρια σας και αν χρειαστεί ρίξτε και λίγο νεράκι ακόμη. Προσθέστε τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλλα και ανακατέψτε τη ζύμη σας η οποία πρέπει να είναι σφιχτή και να μην κολλάει στα δάκτυλα.

Αφήστε την σε ζεστό μέρος περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και με τα χέρια σας πλάστε μικρά ψωμάκια σε σχήμα αυγού και μέγεθος όσο περίπου η παλάμη σας.

Φτιάξτε τους χεράκια και κολλήστε τα στο πλάι, για μάτια μπορείτε να βάλετε καρφάκια γαρύφαλλο και για στόμα σταφίδες.

Ακουμπήστε τα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχετε στρώσει μία λαδόκολλα.

Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν και τα λαζαράκια σας είναι έτοιμα.


ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ιερά μονή Κρεμαστής Ηλείας με μια παράξενη θρησκευτική παράδοση.

Πάμε στην ιερά μονή Κρεμαστής Ηλείας, κοντά στον Πύργο όπου υπήρχε μια παράξενη και μοναδική θρησκευτική παράδοση. Κάποιες γυναίκες πετούσαν...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...