Εκοιμήθη εν Κυρίω ο λίαν αγαπητός Γέροντας, πατέρας Δωρόθεος...

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο λίαν αγαπητός Γέροντας, πατέρας Δωρόθεος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας.
Ο Γέροντας ασκήτευσε επί πολλά χρόνια στην Αμερική υπό την καθοδήγηση του Αγίου Γέροντος Εφραίμ του Αριζονίτη και Φιλοθεΐτη.
Κάνοντας υπακοή στον Γέροντα Εφραίμ επέτρεψε στην Ελλάδα πριν από περίπου 8 χρόνια και με την καθοδήγηση του Γέροντος Ευθυμίου της Καψάλας Αγίου Όρους, ανέλαβε την αναστύλωση και ανασυγκρότηση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας.
Ο Γέροντας Δωρόθεος ήταν άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είχε πολλά χαρίσματα και ιδιαίτερα το χάρισμα του λόγου. Χάρητι Θεού τους τελευταίους μήνες τον γνωρίσαμε στο Πνευματικό Αρχονταρίκι, όπου ο Γέροντας Δωρόθεος μας νουθέτησε πνευματικά, καλώντας μας να δείξουμε πίστη και εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Θεού. Μάλιστα, μας φανέρωσε τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον ίδιο τον Άγιο Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθεΐτη, πως ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς που αναμένουμε να έρθει!
Πάνω απ' όλα όμως ο Γέροντας μας νουθέτησε πως ο μόνο στόχος μας, θα πρέπει να είναι, να επιτύχουμε τον προορισμό μας, που δεν είναι άλλος, από το να εισέλθουμε στον παράδεισο!
Από σήμερα ο Γέροντας Δωρόθεος εισήλθε στην χαρά του Κυρίου μας, για να αγάλλεται και να ευφραίνεται πάντοτε!
Την ευχή σου να έχουμε Γέροντα. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση!

Πηγή: https://ixthis3.blogspot.com/2021/04/blog-post_50.html

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology