Ο αδικών αδικησάτω έτι…


Ο αδικών αδικησάτω έτι…

«Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού (Άγιος Παΐσιος)

   Όταν αδικεί κάποιος (ή κάποιοι), τραυματίζεικαί τραυματίζεται.

   Όταν ο αδικούμενος υπομένει σιωπηρώς και αδιαμαρτύρητα την αδικία, εκτίει την όποια ποινή του (καί με το παραπάνω), τότε πληρώνει και εξοφλεί ενώπιον του Δικαίου Κριτού Θεού. Δεν χρεωστά πλέον! Και ο Κύριος του θεραπεύει τα τραύματα. 

   Η αδικία δεν θεραπεύεται με αξιώματα, ανταμοιβές και αλχημείες· αλλά με αναγνώριση και παραδοχή του σφάλματος. Με αγάπη, ειλικρίνεια, ευγένεια και διάκριση. Τούτο είναι πνευματική οδός, μετάνοια και συναίσθηση. Είναι ο αποδεκτός μονόδρομος

   Ταύτα, άλλωστε, διδάσκει καί η ιστορία.

   «Δόξα τώ Θεώ πάντων ένεκεν, ου γάρ παύσομαι τούτο επιλέγων αεί επί πάσί μοι τοίς συμβαίνουσιν (Ιερός Χρυσόστομος)

   «Ο αδικών αδικησάτω έτι, και ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι, και ο δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω έτι, και ο άγιος αγιασθήτω έτι.

   ᾿Ιδού έρχομαι ταχύ, και ο μισθός μου μετ᾿ εμού, αποδούναι εκάστω ως το έργον έσται αυτού.

   Εγώ το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και τέλος…

   Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· ναί έρχομαι ταχύ. αμήν, ναί έρχου, Κύριε ᾿Ιησού

(Αποκ. κβ΄ 11-13 & 20)

   Ο άδικος, ας εξακολουθήσει να διαπράττει τις αδικίες και αμαρτίες· ελεύθερος είναι. Και ο ακάθαρτος, από τα ρυπαρά έργα της διαφθοράς του ας γίνει περισσότερο ρυπαρός, εάν αυτό θέλει. Αλλά και ο δίκαιος, που έχει δώσει την θέλησή του στο αγαθό, ας πραγματοποιήσει περισσότερη δικαιοσύνη. Και ο άγιος, ας αγιασθεί ακόμη περισσότερο.

   Ιδού έρχομαι γρήγορα και έχω μαζί μου τον μισθό, για ν’ ανταμείψω τον καθένα από τους πιστούς κι εναρέτους σύμφωνα με τα έργα της ζωής του και την κατάσταση της καρδιάς του.

   Εγώ το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και τέλος…

   Λέγει ο Χριστός, ο οποίος μαρτυρεί την απόλυτη αλήθεια των προφητειών του βιβλίου. «Ναί, έρχομαι γρήγορα». Και ο Ιωάννης μαζί με όλη την Εκκλησία απαντούν· «Αμήν· ναί, έλα, Κύριε Ιησού».

πηγη: pneumatikes-selides.blogspot.com



Πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2021/11/blog-post_9.html


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology