Έχουν πόθο να γνωρίσουν τον Χριστό αλλά δεν έχουν Ιερούς Ναούς

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος
Ο Μητροπολίτης Κανάγκα ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - Congo ) κ. Χαρίτων, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας - Αττικής. 

Ο Σεβασμιώτατος φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, που έφυγε από την Πάτρα το 1973 σε ηλικία 65 ετών, για να συνεχίσει το πρωτοποριακό Ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου στην Κανάγκα του Κονγκό.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Πούλης, ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή ( Λουκά κεφ. Ζ' στ. 31-36 )...'' και καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείται αυτοίς ομοίως..."
Ο Άγιος Κανάγκα στο " Αρχονταρίκι " μίλησε για το πόθο που έχουν οι Αφρικανοί αδελφοί μας, να γνωρίσουν τον Χριστό, αλλά και για την έλλειψη Ιερών Ναών. Αυτήν την έλλειψη, προσπαθεί να καλύψει ενορία του Ιερού Ναού Αναλήψεως Ραφήνας, συγκεντρώνοντας χρήματα, με την ευλογία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με στόχο, να ανεγερθεί Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Ματάμπα της Κανάγκα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων, ευχαρίστησε όλους για αυτήν

την προσφορά και τους προσκάλεσε στα εγκαίνια του Ιερού Ναού!Κείμενο - Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. ΚουτσοχρήστοςΔημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology