Ο ΣΟΦΟΣ ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ!!

Ήταν δύο φίλοι που βαδίζανε μαζί στον ίδιο δρόμο, όταν ξαφνικά παρουσιάσθηκε μπροστά τους μία αρκούδα. Τότε, ο ένας από αυτούς, πρόφθασε να σκαρφαλώσει σε κάποιο δένδρο και κρύφθηκε εκεί. Όσο γιά τον άλλον, ακριβώς τη στιγμή που κινδύνευε να τον αρπάξει η αρκούδα, αυτός σωριάσθηκε κάτω στο έδαφος και υποκρινόταν τον πεθαμένο.

Η αρκούδα, λοιπόν, έφερε κοντά του την μουσούδα της και τον οσφραινόταν γύρω-γύρω· ο ανθρωπάκος, όμως, κρατούσε την ανάσα του. Φημολογείται, βλέπετε, ότι το θηρίο αυτό δεν αγγίζει τους πεθαμένους.

Μετά από αρκετή ώρα, σηκώθηκε και έφυγε η αρκούδα. Αμέσως, αυτός που είχε σκαρφαλώσει στο δένδρο, κατέβηκε και έτρεξε στον πεσμένο φίλο του ρωτώντας τον:

«Καλά τί σου ψιθύριζε τόση ώρα η αρκούδα στο αυτί;».

Εκείνος, τότε, λέει στον φίλο του:

«Αγαπητέ, η αρκούδα μου είπε: “Κοίτα καλά, μην τυχόν και ξαναταξιδέψεις, συντροφιά με φίλους που σε παρατούν σύξυλο στον κίνδυνο!”»!!

 Μύθος του Αισώπου.

Το επιμύθιο, κατά τον Αίσωπο:  «Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι, τοὺς γνησίους τῶν φίλων αἱ συμφοραὶ δοκιμάζουσιν!» (Ο μύθος δηλώνει ότι, οι γνήσιοι φίλοι φαίνονται στα πολύ δύσκολα και τις πραγματικές συμφορές)!

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology