Άγιος Ευγένιος Ροντιόνωφ, ο νεομάρτυρας του Χριστού !! (+23 Μαΐου)

Το 1989 μ.Χ. η γιαγιά του, πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων.
Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο μικρός Ευγένιος δεν τον έβγαλε ποτέ από πάνω του· μάλιστα, έφτιαξε ένα χονδρό κορδόνι και τον πέρασε εκεί.
Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελάσουν οι συμμαθητές του. Ο Ευγένιος δεν απάντησε, αλλά και δεν την υπάκουσε.
Από την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας του Ευγένιου,(σαν στρατιώτης πλέον) που διήρκησε 100 ημέρες, οι αντάρτες Τσετσένοι, επειδή είδαν ότι φοράει Σταυρό, προσπάθησαν να τον κάμψουν ψυχικά, ώστε να καταφέρουν - αν ήταν δυνατό - να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του, να βγάλει το Σταυρό, να γίνει μουσουλμάνος και να τον κάνουν δήμιο και φονιά των άλλων Ρώσων αιχμαλώτων.
Αυτός δεν δέχθηκε και έμεινε σταθερός στην πίστη του έως τέλους.
Τελικά τον έσφαξαν με μαχαίρι κόβοντας εντελώς το κεφάλι του στις (23 Μάιου 1996), αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σταυρό από το λαιμό του.
Τον έθαψαν μεν με το σταυρό, αλλά χωρίς το κεφάλι.
Έκτοτε ο νεομάρτυρας Ευγένιος, θαυματουργεί συνεχώς..
Η μνήμη του τιμάται στις 23 Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology