Ο Θηβών κ. Γεώργιος στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος χοροστάτησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ανδρώα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, επί τη Μνήμη του Οσίου ( εορτ. 6 Μαΐου ). 
 
Ιδρυτής της Ιεράς Μονής ο Όσιος Σεραφείμ ( 1598 ), κατόπιν υποδείξεως της Παναγίας, στους πρόποδες του όρους Ελικώνας, αντικριστά από τον Κορινθιακό κόλπο. 
 
Η μεγάλη ευλάβεια των πιστών και τα θαύματα που επιτελεί Όσιος, έκαναν τους προσκυνητές,να αψηφήσουν τα δέκα (10 ) περίπου χιλιόμετρα λασπωμένου και ανηφορικού χωματόδρομου, για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του... " που αναδύει φως " , όπως επισήμανε στο κήρυγμά του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τσεκούρας.
 
 Άβατο το Μοναστήρι, για τις γυναίκες, οι οποίες από ώρα 23:30 ( 5/5/ 2023 ) - 07:00 ( 6/5/23 ), άκουγαν με την βοήθεια της τεχνολογίας ( μεγάφωνα ) την Αγρυπνία, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας, που βρίσκεται εκτός της Ι. Μονής.Εκεί μετάλαβαν Σώμα και Αίμα Χριστού. 
 
Η "Απόλυση " της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην δαφνοστεφανωμένη εξωτερική πύλη της Ι. Μονής και στην συνέχεια, η Τιμία Κάρα του Οσίου, μετέβη στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας, ώστε και οι γυναίκες να έχουν την ευλογία να την προσκυνήσουν. Ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης , κ. Ιγνάτιος ( Τριάντης ) διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.
 
Κείμενο - Φωτογραφίες: 
Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology