Ιερός προσκυνηματικός Ναός Αγίων Κυρρίλου & Μεθόδιου

Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης θεμελιώθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ Χρυσοφάκη εν μέσω ωδίνων και οδυνών, στις 17 Ιουνίου 1981, σε οικόπεδο στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και στρατηγού Καλλιδοπούλου.

 

  

 

 

Τα Θυρανοίξια τελέστηκαν στις 26 Μαρτίου 1983 και τα Εγκαίνια στις 12 Μαΐου 1985 από τον ίδιο Μητροπολίτη, παρουσία του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη Θεολογικού Συνεδρίου, αφιερωμένου στους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Έκτοτε, ο ναός έχει μια δυναμική παρουσία στα εκκλησιαστικά, επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο, με την τέλεση ιερών ακολουθιών, την διοργάνωση ή συμμετοχή σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες και την ίδρυση Εκκλησιαστικής Χορωδίας.

  

 

Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία του ναού αποτελούν η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, το 1997, και η εκλογή του πρώτου ιερατικώς προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη κ. Ιωάννη Τασσιά σε Μητροπολίτη Λαγκαδά, στις 10 Μαΐου 2010.

 

Βίντεο - Φωτογραφίες:

Διονύσης Μπόσιακας

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology