Συνταγή
.. Υλικά – 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο. 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι 1
ποτήρι νερού ζάχαρη. 200 γραμμάρια καρύδα ινδική. 1/1/2 κουταλιά της
σούπας κανέλα. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ( με τον χυμό πορτοκάλι) 2
κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν. 3 βανίλιες κάψουλα. 4 κουταλιές της
σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο . Μια Μια πρέζα αλάτι. Μισό ποτήρι
κρασιού πετιμέζι (εάν έχετε) διαφορετικά λίγο κονιάκ. Αλεύρι για όλες
τις χρήσεις όσο πάρει.
Θέλουμε ζύμη λαδερή, όχι πολύ σφιχτή. Ξεκούραση για λίγο.
Εκτέλεση.
Πλάθω μικρές μπαλίτσες και ρολάρισμα σε σουσάμι με λίγη ζάχαρη καστανή. Τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνω στον αέρα 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. ( ανάλογα την κουζίνα σας) Σας τα προτείνω. Είναι φανταστικά. Αρωματικά και πολύ γευστικά.
Καλή επιτυχία. Καλή Μ. Τεσσαρακοστή. Η Συνταγή είναι της Αδαμαντία Μαντυ Μπαξιβάνη