- 5 μεγάλες μελιτζάνες, τηγανισμένες από το βράδυ
- 1/2 πακέτο πέννες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ χωρίς να τσιγαρίσουμε τίποτα.
Προσθέτουμε 300 γρ ντοματίνια, 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι και κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Μόλις βράσουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ:
Λιώνουμε 100 γρ βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά
αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 3 ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε 2 ολόκληρα αυγά, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, κανέλα και λίγο αλάτι.
ΣΤΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε
μια φόρμα του κέικ, στρώνουμε εναλλάξ μελιτζάνες, μπεσαμέλ και
ζυμαρικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά,
φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Εάν δεν έχει παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες, μην το γυρίσετε!
Παραλλαγή: Προσθέστε τυρί σε κομμάτια ανακατεμένο με τα μακαρόνια ή σε φέτες στρωμένο με τις μελιτζάνες, ή τριμμένο μέσα στη μπεσαμέλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινα ή άσπρα τυριά.
Η συνταγή είναι από την κ. Αθηνά Κούστα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”