Λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

 

Λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Η κολοκυθόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες της ελληνικής κουζίνας. Αυτή εδώ η συνταγή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της, αφού δεν χρειάζεται φύλλο. Λαχταριστή, αφράτη και γεμάτη γεύση, θα γίνει η αγαπημένη σου λύση για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και για το ταπεράκι στο γραφείο.

Τι θα χρειαστούμε

  • 3 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή κασέρι)
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στίβουμε καλά με τα χέρια.

Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τη φέτα, το τυρί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Βήμα 4ο
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 5ο
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί (διάμετρος περίπου 28 εκ.) και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.

Βήμα 6ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Βήμα 7ο
Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Για πιο light εκδοχή μπορείς να κάνεις μερικές απλές αλλαγές:

Τι αλλάζουμε στα υλικά

  • Αντί για 1 φλιτζάνι γάλα, βάλε 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% (200 γρ.).
  • Μείωσε τη φέτα από 200 γρ.  σε 120 γρ.
  • Μείωσε το κίτρινο τυρί από 150 γρ. σε 80 γρ. light τυρί (π.χ. light γραβιέρα).
  • Αντί για 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο βάλε 1/4 φλιτζάνι (και λίγο ελαιόλαδο μόνο για το ταψί).
  • Όταν φτάσεις στο ανακάτεμα με τα αυγά, αντί να βάλεις γάλα και μισό φλιτζάνι λάδι, βάλε το γιαούρτι και το 1/4 φλιτζάνι λάδι.

Έτσι η πίτα γίνεται πιο ελαφριά, με λιγότερα λιπαρά, αλλά παραμένει ζουμερή και γευστική.

 

ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology