Τρεις συμβουλές για το ζέσταμα του φαγητού

Πολύ συχνά μένει φαγητό από το τελευταίο γεύμα που φάγαμε ή από την προηγούμενη μέρα το οποίο πρέπει να ζεστάνουμε. 
Ωστόσο πρέπει αφενός να παραμείνει νόστιμο το φαγητό, αφετέρου να είναι ασφαλές προς κατανάλωση. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να τηρείτε για να καταναλώνετε με ασφάλεια το ξαναζεσταμένο φαγητό σας και να είναι νόστιμο.

1. Όταν ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά να το βγάλουμε στα μισά της διαδικασίας από το φούρνο, να το ανακατέψουμε καλά και να συνεχίσουμε το ζέσταμα.
2. Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά κρέας που έχει στεγνώσει από τους χυμούς του και είναι σκληρό, τότε θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην ξεραθεί περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το βάλετε σε ένα ταψί στον φούρνο και να το ζεστάνετε στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
3. Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε ένα μαγειρεμένο γεύμα πάνω από μία φορά. Επιπλέον εάν ζεστάνουμε το γεύμα αρκετά καλά κάθε φορά, θα εξοντωθούν οι πιθανώς επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, ωστόσο αν ζεσταίνουμε ξανά και ξανά το ίδιο φαγητό καταλήγει να χάσει εντελώς τη γεύση του

Πηγή 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology