Μεταξύ των πιο μολυσμένων πόλεων παγκοσμίως τα Σκόπια (Pics)

Οκτώ χιλιάδες επίγειες συσκευές παρακολούθησης «επιστρατεύτηκαν» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. Το AirVisual Earth αποτελεί εγχείρημα δύο.. Γάλλων επιστημόνων με έδρα το Πεκίνο και συνοδεύεται από έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει σε καθέναν από εμάς να δει σε πραγματικό χρόνο ποια είναι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον τόπο διαμονής του.

Μελετώντας τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφει η εφαρμογή είναι τα Σκόπια κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη, ανάμεσα σε πόλεις όπως η Καλκούτα της Ινδίας, η Καμπούλ του Αφγανιστάν και το Πεκίνο της Κίνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας είναι ότι στις 19:00 ώρα Ελλάδος η ρύπανση άγγιξε τις 155 μονάδες στον δείκτη ποιότητας του αέρα την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης στην Αθήνα έδειχνε 27.

Η ποιότητα του αέρα στα Σκόπια 
Η ποιότητα του αέρα στην Αθήνα

Στόχος των Γάλλων επιστημόνων που δημιούργησαν πριν λίγα χρόνια την εφαρμογή είναι να ενεργοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανθρωπότητα αλλά και στον ίδιο τον πλανήτη.Πηγή
tromaktiko 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology