Η προσευχή του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη και το θαύμα που έγινε στη Γερόντισσα Μακρίνα!

*Από το νέο βιβλίο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)»
~ Ήταν παιδιά μου, με συγχωρείτε, μία Γερόντισσα, απ’ την Πορταριά αν έχετε υπόψη σας, απ’ το Μοναστήρι της Πορταριάς. Κι η Γερόντισσα αυτή πριν ένα χρόνο είχε πάει στο Λονδίνο, για να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση, ξέρει ο κύριος γιατρός εδώ.
Πρώτα όμως έγραψε γράμμα στον Άγιο στο Μοναστήρι, και κάναμε παράκληση και Θεία Λειτουργία.
Και, ω του θαύματος! Η γυναίκα αυτή είχε κάτι που της κάνανε εγχείρηση αλλά δεν είχε αυτό που έπρεπε να έχει, το σοβαρό. Είχε, με συγχωρείτε, κάτι, δύο όγκους είχε η γυναίκα στο σώμα της χαμηλά. Πέρασαν όμως πρώτα από τον Άγιο. Και λέει τώρα η Γερόντισσα αυτή:
– Πάτερ μου, πιστεύω στον Όσιο Δαυίδ και στις ευχές σας Γέροντα. Πάτερ μου, λέει να κάνεις εσύ προσευχή και δεν θα’ χω τίποτα. Αν πεθάνω όμως, πάτερ μου, να μου κάνεις αυτά τα διατεταγμένα, λέει, αυτά τα ονόματα και το σαρανταλείτουργο και εγώ, ότι έχω να σας προσφέρω.
– Γερόντισσά μου, εγώ δε θέλω τίποτα, μου αρκεί η πίστη σας και η ευσέβειά σας, της λέω.
– Χριστέ μου, Παναγία μου και Όσιε μου Δαυίδ, προτού την δει ο χειρούργος, πήγαινε εσύ κάντην μία, με συγχωρείτε, μία τομή εκεί πέρα με το χέρι σου, πάρε αυτά τα ογκίδια και δώσε της την υγεία της.
Και ω του θαύματος, αυτό έγινε! Φύγανε, μαζί με το γιατρό τον κ. Νίκο, πήγαν στη Θεσσαλονίκη και η Γερόντισσα η Μακρίνα δεν είχε τίποτα. Και μάλιστα έγινε τελείως καλά!

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ΕΔΩ

Πηγή

1 Σχόλια

  1. ΣΕΜΝΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΚΙΑΣ.Ο μεγαλος αυτος ΑΓΙΟΣ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ.εχει ηδη εμφανιστει ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.ενω το 2005 εσωσε ενα ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ..μετα απο προσευχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology