π.Ανδρέας Κονάνος: Άσε τη μιζέρια και πάλεψε

π.Ανδρέας Κονάνος: Ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος, ο ιερέας της Αρχιεπισκοπής μιλά τη γλώσσα των νέων, αγγίζει τη ψυχή των ανθρώπων, γράφει βιβλία και συγκινεί με 
τα λόγια του. Ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα social media, καθώς υπήρξε για 20 χρόνια καθηγητής σε λύκειο και επικοινωνεί ιδιαίτερα με τους νέους, έδωσε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή, «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«ΕΧΩ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ… Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ»

«Έχω αμαρτήσει πολύ, έχω χάσει και εγώ τον στόχο μου, προσπαθώντας να γίνω ευτυχισμένος με λάθος τρόπο», εξομολογήθηκε ο ιερέας, τονίζοντας πως «ο Θεός είναι κοντά στον άνθρωπο που αμαρτάνει».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Μεγάλη Εβδομάδα και στο πρόσωπο του Κυρίου, ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος, υποστήριξε πως «στο πρόσωπο του Ιησού βλέπουμε τον πονεμένο άνθρωπο και μπροστά του ξεκλειδώνουν οι ψυχές. Ο Χριστός είναι η απέραντη αγάπη».

Ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια πως «αν κρατάμε κακίες, δεν λυτρωνόμαστε», υποστηρίζοντας πως «η θεία κοινωνία μας ενώνει με τον θεό».

Ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος, αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι συχνά αναρωτιόμαστε «ένα γιατί» για όλα αυτά που μας συμβαίνουν και κάλεσε τον κόσμο «»το γιατί» να το κάνει προσευχή και όχι σκέτη αγανάκτηση».

«Δεν υπάρχει απάντηση στο μυστήριο του πόνου, απλώς υπάρχει ελπίδα», είπε σε άλλο σημείο, ενώ παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος αγανακτεί και αναρωτιέται για τον Θεό, όταν βλέπει τόσα δεινά να συμβαίνουν γύρω μας.

«Όταν παρακολουθώ ειδήσεις και βλέπω πχ σφαγές αμάχων, αναρωτιέμαι σε ποιον Θεό πιστεύω… Δεν ξέρω τι να πω», είπε με ειλικρίνεια.

»ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ…ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ»

Μιλώντας για θαύματα και αν συμβαίνουν τέτοια στις μέρες μας, ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος μοιράστηκε τις εξομολογήσεις που του έκανε πιο παλιά ο ιερέας που προσεύχεται και υπηρετεί τους πιστούς στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

«Μας είχε πει πως: “έχω δει καρκινοπαθείς να γίνονται καλά και να γυρίζουν σπίτι υγιέστατοι ,ενώ οι γιατροί τους έδιναν λίγες μέρες ζωής. Έχω δει όμως και πιο μεγάλο θαύμα, καρκινοπαθείς να πεθαίνουν και την ώρα που πέθαιναν τους έβλεπα, να είναι δεμένοι με όλη τους την οικογένεια.

Να έρχεται ο γιος να φιλάει τον πατέρα που είχε να δει χρόνια και ο πατέρας να ξεψυχάει με υπομονή, συμφιλιωμένος με τη γυναίκα και τα παιδιά του»», αποκάλυψε.

«ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΑΣ»

«Στην εποχή της κρίσης πολλοί άνθρωποι έχουν αναστηθεί, φτάνοντας σε οριακές καταστάσεις, είδαν δυνάμεις που φαίνονται μόνο στα αδιέξοδα», υποστήριξε ο ίδιος και συμβούλεψε τους ανθρώπους «να ποτίζουν τα θέλω τους και όταν θέλουν κάτι, να το αποδεικνύουν και να μην κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια».

«Μπορείς να παλέψεις, άσε τη μιζέρια και πάλεψε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Θεός δεν θα κάνει ποτέ κάτι, που ο άνθρωπος μπορεί να κάνει μόνος του», τόνισε.

«Η ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ»

«Το βασικό είναι να έχουμε καλή ψυχολογία για όλα. Όλα ξεκινάνε από την ανασφάλεια μας» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και προ κρίσης υπήρχαν προβλήματα. «Ακόμη και τότε που παίρναμε λεφτά και πάλι οι ψυχίατροι ήταν φουλ, πολλοί έπαιρναν χάπια.
Και τότε πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν πως έχουν βάσανα», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας της Αρχιεπισκοπής

«Το αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος και όχι το μίσος. Δεν αγαπάμε γιατί είμαστε ανασφαλείς», πρόσθεσε, κλείνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 18.24 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 46.30

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology