Υλικά:
- ¾ φλιτζανιού ταχίνι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
- 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
- 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 250 γρ. κουβερτούρα
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.