Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού χαλβά.
Θα τον λατρέψετε.
Ένας χαλβάς λίγο διαφορετικός από τους συνηθισμένους.
Συστατικά
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. κουβερτούρα 65%
3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
2 πορτοκάλια
200 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Κέικ Λεμονιού Χωρίς Ζάχαρη! Το πιο Light και Ζουμερό Γλυκό
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε 2 πορτοκάλια ολόκληρα και τα βράζουμε για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση, τα στίβουμε πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να φύγει όλο το ζουμί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πετάμε το ζουμί με τα κουκούτσια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ό,τι έχει μείνει από τα πορτοκάλια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
πηγή:
http://spirossoulis.com
Θα τον λατρέψετε.
Ένας χαλβάς λίγο διαφορετικός από τους συνηθισμένους.
Συστατικά
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. κουβερτούρα 65%
3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
2 πορτοκάλια
200 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Κέικ Λεμονιού Χωρίς Ζάχαρη! Το πιο Light και Ζουμερό Γλυκό
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε 2 πορτοκάλια ολόκληρα και τα βράζουμε για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση, τα στίβουμε πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να φύγει όλο το ζουμί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πετάμε το ζουμί με τα κουκούτσια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ό,τι έχει μείνει από τα πορτοκάλια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
πηγή:
http://spirossoulis.com
Tags:
Μαγειρική