Ηγούμενος Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος: «Ετοιμάζονται για να σφραγίσουν τον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγούμενος Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος: «Ετοιμάζονται για να σφραγίσουν τον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Παρθένιος, μιλά για τον κορωνοϊό μέσα από το κελί του.

«Χριστός, Ανέστη, Αληθώς Ανέστη. Σας μιλάει ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου ο πατήρ Παρθένιος. Ο οποίος στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου είμαι από το 1954 έως και σήμερα με τη βοήθεια του Θεού, με τη βοήθεια της Παναγίας και με τη βοήθεια των Αγίων μας».

Ο Γέροντας Παρθένιος επισημαίνει στο βίντεο «Η μόνη χρονιά, από όσα χρόνια είμαι στο Άγιον Όρος, όπου εορτάσαμε μόνοι μας το Άγιο Πάσχα… Εμένα μου κόστισε πολύ. Η μόνη χρονιά που κάναμε μόνοι μας Πάσχα… Σας το λέω με πολύ θλίψη…».
 
Και συνεχίζει ο Γέροντας στο μήνυμα του «ο Θεός παραχώρησε αυτό το πειρασμό ίσως για τις αμαρτίες μας, ίσως να μας ταρακουνήσει, διότι οι άνθρωποι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού»

«Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» αναρωτιέται ο Γέροντας.

Ο Γέροντας στη συνέχεια απευθύνει έκκληση στου πολιτικούς και στους εκκλησιαστικούς, «Παρακαλώ τους πολιτικούς μας και τους εκκλησιαστικούς μας, να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό. Μόνο ο Παντοδύναμος Θεός θα μας σώσει… Μην πλανάσθαι, μόνο ο Θεός θα μας σώσει, μόνο η Κυρά μας η Παναγία, μόνο οι Άγιοι μας όλοι».Προς το τέλος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, τονίζει ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο… Αλλά μη βιάζεται εμάς τους Χριστιανούς, διότι ότι και εάν κάνετε ο Χριστός θα νικήσει. Ο Χριστός είναι νικητής…». 
πηγή:
proseuxi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology