f

Panel

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Μπακλαβάς.

Μπακλαβάς.

Yλικά:


1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας
2 φλ. ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο
250γρ βούτυρο γάλακτος
Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Μισό λεμόνι πλυμένο καλά
5 φλ. νερό

Eκτέλεση:
Βάζετε σε μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε σε μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να τα βουτυρώσετε. Στο 3ο φύλλο πασπαλίζετε μερικές κουταλιές από το μίγμα καρυδιού.

Συνεχίζετε με φύλλο-γέμιση έως ότου τελειώσουν. Φροντίζετε πάνω-πάνω να κρατήσετε 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνετε ένα γαρύφαλλο.

Βάζετε το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό ειδικά στα σημεία που το έχετε κόψει. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες.

Οταν ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το περιχύνετε με το σιρόπι σιγά σιγά.

Καλή επιτυχία !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί μου διώχνεις τον Άγγελο;

Πριν από μερικές δεκαετίες ζούσε στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους ένας πολύ απλός Γέροντας, ο π. Γεώργιος. Έμενε μόνος του ηλικιωμένος και ε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...