f

Panel

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα.

Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα.

Συστατικά
4 μέτριες μελιτζάνες
4 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γραμμ. φέτα τριμμένη με το χέρι (Αν νηστεύουμε το γάλα δεν βάζουμε τυρί – φέτα)
1/3 φλ.τσαγ. λάδι
Ξύδι άσπρο
Αλάτι-πιπέρι
Μερικές ελιές για το ντεκόρ μαύρες Καλαμών

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να ζαρώσουν σε δυνατό φούρνο 220-250 οC. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπωλ. Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την αποφύγουμε ξεφλουδίζοντας τις μελιτζάνες με τον πατατοκαθαριστή, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος και τις ψήνουμε στα μικροκύμματα 15 λεπτά.
 
Πιπεριές Φλωρίνης παίρνουμε σε βαζάκι, έτοιμες καθαρισμένες, που τις ξεπλένουμε πριν τις κοψουμε. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ανακάτεμα. Ρίχνουμε κρεμμύδι,σκόρδο,λαδόξυδο,αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μετά την τριμμένη φέτα ή γιδοτύρι και βάζουμε το μπωλ, σκεπασμένο, στο ψυγείο για μια ώρα.
 
Ελιές για το ντεκόρ και έτοιμη!! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ΑΓΧΟΣ των εξετάσεων, συνήθιες μελέτης και Σχολική επιτυχία! Δρ. Καλλιόπη Μόσχου!

Δείτε και ακούστε όλη την ομιλία της δρ. Καλλιπόπη Μόσχου M.sc. HD (εκπεδευτική σύμβουλος) Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 18/5/22 στις 7:...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...