ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Ως ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε καίρια θέματα της εποχής μας, που σχετίζονται άμεσα με την πίστη μας, την αγάπη προς την πατρίδα μας και γενικότερα με τη σωτηρία της ψυχής μας.
  Τέτοια θέματα είναι η επιδιωκόμενη συνεχής διάλυση όλων των αξιών της ΗΘΙΚΗΣ, της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας (μέσα από την επιβολή του λεγόμενου Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας), το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ και ΦΑΚΕΛΩΜΑ, καθώς και η νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που μας οδηγεί στο ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, αλλά και το ξεπούλημα και η παράδοση της ΕΛΛΑΔΑΣ μας στα χέρια των εχθρών της πίστης μας, το οποίο θα οδηγήσει στη διάλυση της πατρίδας μας, αρχής γενομένης από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας.

Γνωρίζουμε βέβαια οτι, όλα όσα ζούμε σήμερα, επιτρέπονται από Θεό, ακριβώς διότι σαν λαός, ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ και δεν επιζητούμε πλέον την προστασία Του.
Αντιθέτως αδιαφορούμε για το λόγο Του, Τον υβρίζουμε με διάφορους τρόπους και γενικά έχουμε ξεφύγει από την ορθόδοξη πνευματική ζωή που είχαν κάποτε οι πρόγονοί μας.
Εάν όμως θελήσουμε να επανέλθουμε κοντά στο Χριστό, τότε ο Κύριός μας, ως φιλεύσπλαχνος που είναι, όχι μόνο θα μας συγχωρήσει, αλλά θα επιτρέψει να συμβούν τέτοιες καταστάσεις που θα ξεριζωθεί το κακό από τη χώρα.
Πρέπει να ξέρουμε επίσης οτι, και για χάρη έστω και δέκα πραγματικά ευσεβών και δικαίων ανθρώπων, ο Θεός μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, όπως είπε στον Αβραάμ στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις κεφ.18, στ.32)
Ας αρχίσουμε σήμερα λοιπόν, τον λεγόμενο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, που σημαίνει, το να βρούμε έναν πνευματικό πατέρα, δηλαδή ιερέα, στον οποίο θα εξομολογηθούμε αρχικά όλες μας τις αμαρτίες, και στη συνέχεια θα έχουμε καθημερινή επαφή με το Χριστό μας, μέσω της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, της ΝΗΣΤΕΙΑΣ (όπως ορίζεται από τους θείους κανόνες), της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (όπως θα μας ορίσει ο Πνευματικός μας), με τον ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ (ιδίως τις Κυριακές) και γενικότερα με τον αγώνα μας ενάντια στα ΠΑΘΗ μας, δηλαδή τον εγωισμό μας, την υπερηφάνεια μας, τη φιλαργυρία, τη φιληδονία και τα σαρκικά πάθη, το φθόνο κλπ, ενώ παράλληλα θα αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε ΑΡΕΤΕΣ, όπως η ταπεινοφροσύνη, η εγκράτεια, η ελεημοσύνη, η αγάπη κλπ.
Παράλληλα, θα αρχίσουμε να μελετάμε το ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, κυρίως την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και πάντα μες στην προσευχή μας θα επιζητούμε το έλεος του Θεού στη ζωή μας.
Όσο περισσότεροι είμαστε στον αγώνα αυτό, τόσο πιο πολύ θα εισακουστούν οι προσευχές μας, από τον Θεό.
Αυτό μας το είπε ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.
Γι αυτό έχει μεγάλη αξία ο Εκκλησιασμός.
Ο Θεός μπορεί να μας δίνει τα πάντα – θέλει όμως να Του το ζητάμε, επειδή μας έχει δώσει την ελευθερία του αυτεξούσιου, δηλαδή να θέλουμε, αλλά και να μην θέλουμε.
Αυτό το αυτεξούσιο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ο Θεός το σέβεται, ως αποτέλεσμα της ΑΓΑΠΗΣ Του προς εμάς, γι αυτό και η προσευχή μας έχει μεγάλη αξία.
Αλλά να μην ξεχνάμε, οτι και έστω και για λίγους, που έχουν πραγματικά αφιερώσει τη ζωή τους στο Χριστό, ο Θεός μπορεί να σώσει τη χώρα.
Και αν ακόμη δεν έχουν έρθει τα χειρότερα, είναι για χάριν αυτών των ολίγων που προσεύχονται καρδιακά.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.
Κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει, τη ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΥ με την ανθρώπινη λογική.
ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο Θεός θέλει να σώσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων, όχι όμως, για να αφεθούμε στις κοσμικές απολαύσεις και στην κραιπάλη, αλλά για να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.
Η ιστορία μας διδάσκει, οτι όποτε ξεχάσαμε, ή προδώσαμε το Θεό, ο Θεός μας εγκατέλειψε, όχι γιατί δεν μας αγαπάει, αλλά γιατί μας έδωσε αυτό που εμείς θελήσαμε.
Έτσι και τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από τους Έλληνες, επιζητούσαν το χρήμα, το σπιτάκι τους, τη δουλίτσα τους, το ατομικό βόλεμά του ο καθένας, ξεχνώντας όμως το Θεό.
Πόσοι ξυπνούσαν το πρωί, ευχαριστώντας και παρακαλώντας το Θεό να τους χαρίσει άλλη μια όμορφη μέρα στη ζωή τους;
Πόσοι ευχαριστούσαν το βράδυ πριν κοιμηθούν, την Παναγία, που τους προστάτεψε για άλλη μια ακόμη μέρα;
Οι περισσότεροι πίστευαν και πιστεύουν οτι αυτή η προσευχή δε χρειάζεται, διότι όλα τα καταφέρνουν μόνοι τους.
Ακόμη όμως και για όσα, φαινομενικά τα καταφέρνουν μόνοι τους, από πίσω είναι ο Θεός που ενεργεί αθόρυβα, και περιμένει πότε θα καταλάβουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός, οτι: «χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν» (Κατά Ιωάννην, κεφ.15. στ.5).
Ας Τον αναζητήσουμε σήμερα λοιπόν, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Ας αρχίσουμε τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, για να μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα μας που κινδυνεύει άμεσα.
Εξάλλου και ο γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είπε στο λόγο του οτι: «ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».
Καλή φώτιση και καλή δύναμη σε όλους.
Ο Θεός μαζί μας
Μουσική βίντεο:
Yanni – One Man’s Dream

Τα βίντεο παραγωγής του καναλιού μας είναι ελεύθερα για αναμετάδοση.
Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology