Νηστίσιμα "Σαρμαδάκια"

Υλικά για περίπου 50 Σαρμαδάκια Νηστήσιμα:
1 *Λάχανο τουρσί-σε άλμη (* το βάζουν οι γυναίκες, συνήθως στην εορτή του Αγίου Φιλίππου, μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο Νερό ρίχνοντας και Αλάτι και ανά κάποιες μέρες το ανακατευουν..)

3 Φλιτζάνια του τσαγιού Ρύζι καρολίνα
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Καρότα καθαρισμένα
2 μέτρια κρεμίδια
1/2 Φλιτζάνι Χυμό Ντομάτας
1 Κουτ. Σουπ. Πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
2 πρέζες Αλάτι Χοντρό
1 με 2 πρέζες μαυροπίπερο (αναλόγως)
1 πρέζα Μοσχοπίπερο
2 πρέζες Ρίγανι τριμένη
6 Φλιτζάνια τσαγιού + 1 φλιτζανάκι του καφέ Αρμόζουμο
5 Κόκους Μοσχοπίπερο (προαιρετικά για την στρώση..)

Εκτέλεση 
 Αρχικά χοντροκόβουμε το κρεμίδι μας και το βάζουμε σε ένα τιγάνι και στην συνέχεια θα ρίξουμε το Φλιτζάνι με το ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι τσαγιού) και το Σοτάρουμε (βάζουμε να τσιγαριστεί στην φωτιά)

ακολούθως σε ένα τρίφτι (χοντρό) θα τρίψουμε τα 2 καθαρισμένα Καρότα μας. Μέχρι να Σοταριστεί το κρεμίδι ξεκινάμε την διαδικασία καθαρίσματος στο λάχανο, (βγάζοντας το φύλλο-φύλλο προσεχτικά) Στα φύλλα θα αφαιρεθεί το χοντρό μέρος του για να μπορεί να τυλιχτεί καλύτερα το σαρμαδάκι μας και το υπόλοιπο μέρος (το χοντρό που καθαρίσαμε) θα το βάλουμε-στρώσουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας για να μην μας "τσικνώσουν" προσθέτοντας αν θέλουμε και 4-5 κόκους Μοσχοπίπερο..

  Αφού Σοτάραμε το κρεμίδι, ρίχνουμε μάσα το Τριμένο καρότο1/2 Φλιτζάνι Χυμό ή 1..κουτ ντομάτας, την 1 κουτ. πιπεριά φλωρίνης την αλεσμένη, τις 2 πρέζες ρίγανη, 1 1/2 πρέζα  μαυροπίπερομοσχοπίπερο.


Στην συνέχεια θα βάλουμε σε ένα σουρωτήρι τα 3 Φλιτζάνια του τσαγιού Ρύζι καρολίνας και θα το ξεπλένουμε καλά για να το προσθέσουμε και αυτό μέσα στα υπολοιπα υλικά μας στο τιγάνι που τσιγαρίζονται και απο πάνω θα βάλουμε και το χοντρό αλάτι (2 πρέζες) και θα τα ανακατευσουμε καλά αφού προσθέσουμε όμως και ένα φλιτζανάκι του καφέ αρμόζουμο.. τα υλικά μας (η γέμιση) είναι έτοιμα το αφήνουμε λίγο να τραβήξουνε και αρχίζουμε κατόπιν την διαδικασία γεμίσματος..


Με ένα κουτάλι της σούπας (σαν δοσομετρητή..) πέρνουμε και γεμίζουμε 1 κουτάλι της σούπας ανα σαρμαδάκι, και το τυλίγουμε αλλά όχι πολύ σφιχτά για να μπορεί να βράσει καλά και αφού τελειώσουμε με την γέμιση θα σκεπάσουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σαρμαδάκια μας με ένα πιάτο για να μην ξετυλυχτούνε, τέλος για την αναλογία αυτή θα ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα μας 6 φλιτζάνια του Τσαγιού Αρμόζουμο αφού τον ζεστάνουν όμως λίγο.


Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά θα αφήσουμε να βράσουν για 1 με 1 /12 ώρα και τα Σαρμαδάκια μας είναι έτοιμα!!





 Ακολουθήστε την Συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε
Καλή σας Όρεξη!!!!!
Άννα Μπόσιακα - Μικρόκαστρο Κοζάνης
για τα agiotopia.gr






1 Σχόλια

  1. Παρθενοπη Κωστογλιδου24 Μαρτίου 2018 στις 4:53 μ.μ.

    Καταπληκτικη συνταγη απο μια σπουδαια γυναικα,θεματοφυλακα της παραδοσιακης μας κληρονομιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology