Μοναστηριακή συνταγή: Νηστίσιμο ρυζόγαλο με ταχίνι

Το ταχίνι, με τα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά του, που συμβάλλουν στην ευεξία και τη μακροζωία, δρα ανασταλτικά σε πολλές παθήσεις, είναι χορταστικό και συνδυάζεται με πολλές τροφές. Γι’ αυτό το Orthodox Planet σας προτείνει να δοκιμάσετε ένα νηστίσιμο ρυζόγαλο που έχει σαν βάση του το ταχίνι, αντί για γάλα. Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Προετοιμασία:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό σε χαμηλή φωτιά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις πήξει το ρυζόγαλο, το σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με κανέλα.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology