Εντυπωσιακή η παρουσία των Ευζώνων στη Βουλή της Βικτώριας

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές
«Περπατούν και τρέμει η γη»
Η πρώτη εντύπωση όσων περνούσαν σήμερα έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας ήταν πως γινόταν άλλο ένα συλλαλητήριο
Στην πραγματικότητα γινόταν και συλλαλητήριο. Ήταν μερικοί Κούρδοι που διαμαρτύρονταν για την τουρκική επίθεση στο Αφρίν.Οι περισσότεροι όμως – και ήταν εκατοντάδες – ανέβηκαν στα σκαλοπάτια του πολιτειακού κοινοβουλίου για να δουν από κοντά τους Εύζωνες.
Όλοι έμεναν έκθαμβοι από την επιβλητική τους παρουσία και έσπευδαν να βγάλουν φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και selfie.

Εκείνοι Ολύμπιοι. Πανύψηλοι και ακίνητοι σαν αγάλματα. Μόνο στον βηματισμό τους έδιναν την εντύπωση πως «περπατούν και τρέμει η γη» όπως λέει και το γνωστό στρατιωτικό εμβατήριο.
Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη, το άγημα της Προεδρικής Φρουράς επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το πολιτειακό κοινοβούλιο για να παραστεί σε εκδήλωση που έδινε προς τιμήν του το Victorian Multicultural Commission.Το άγημα καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Victorian Multicultural Commission Σπύρος Αλατσάς και ακολούθησαν ομιλίες από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων Φίλιππο Δαλιδάκη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Δημήτρη Μιχαλόπουλο, και τον επικεφαλής της αποστολής, πτέραρχο Παναγιώτη Ρούντο.
Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά για την παρουσία των Ευζώνων στη Μελβούρνη προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς θα παραστεί σε πολλές ομογενειακές εκδηλώσεις αλλά το αποκορύφωμα της παρουσίας του στη Μελβούρνη θα είναι η συμμετοχή του στη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στο Shrine of Remembrance.
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology