"ΝΕΦΕΛΗ" : Έντονη κακοκαιρία έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν την Τετάρτη 27/06, άφησαν πίσω τους μεγάλα ύψη υετού (παρακάτω παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί μας με τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη). Τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων, κυρίως στις συγκοινωνίες και..
το οδικό δίκτυο, ενώ πολλές ήταν και οι αναφορές για πλημμύρες και καταστροφές στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία.
Μεγάλα ύψη βροχής και πλήθος προβλημάτων σε περιοχές όμως η Μάνδρα, καταγράφηκαν και στην Αττική, όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.



Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας: Την Πέμπτη 28/06 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, το Ιόνιο, και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας αναμένονται βροχοπτώσεις που όμως δεν θα είναι πολύ ισχυρές, ενώ στον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς ισχυρά. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα αναμενόμενα ύψη βροχής από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 28/06.


Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή 29/06, οπότε αναμένονται τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

meteo.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology