6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
350 ml μπίρα
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
Αλάτι..
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το χυλό: Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
via boro.gr
Tags:
Μαγειρική